Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η ΤΡΟΪΚΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις". Το σχέδιο αυτό αποτελεί ουσιαστικά μια πρώτη γεύση εφαρμογής ενός είδους Καλλικράτη στο χώρο της υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και οι μονάδες υγείας τους (κατά βάση νοσοκομεία και πολυιατρεία του ΙΚΑ, αλλά και τα κέντρα υγείας με  τα περιφερειακά-αγροτικά τους  ιατρεία στην ύπαιθρο  και τα δημοτικά ιατρεία) ενοποιούνται  σε ένα νέο οργανισμό με την ονομασία Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας στον οποίο μπορούν να εντάσσονται  και άλλοι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί παροχής υγείας που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου. Στη βάση αυτή:
Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ εντάσσονται πλέον στο ΕΣΥ όπου μεταφέρεται το σύνολο του προσωπικού τους. Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων  στο ΙΚΑ είναι σημαντικές. Από αλλαγές προς το χειρότερο στα ωράρια μέχρι μεγάλες μειώσεις μισθών. Για τους ασφαλισμένους αυτό που θα γίνει είναι ουσιαστικά η κατάργηση της δωρεάν υγείας, με την καθιέρωση αντίτιμου, και η χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Όσον αφορά την περιοχή μας έχει αποφασιστεί η συγχώνευση του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ με το Αγία Όλγα της Ν. Ιωνίας. Αν κρίνουμε από τις προθέσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο των μικρών νοσοκομείων και την απαξίωση γενικότερα του συγκεκριμένου Θεραπευτηρίου αυτό που δρομολογείται είναι το οριστικό του κλείσιμο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ(Καυταντζόγλου), μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» (τα οποία επίσης προβλέπεται να συγχωνευθούν), καλύπτουν τους δήμους Γαλατσίου, Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης, Ν. Φιλαδέλφειας, Αγ. Αναργύρων και βεβαίως το δήμο Αθηναίων και κυρίως τις περιοχές Πατήσια και Κυψέλη, δηλαδή μια ζώνη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων που ελέω κυβερνητικού και τροϊκανού «νοικοκυρέματος» θα βρεθούν με λιγότερες νοσοκομειακές κλίνες και πολύ πιθανά με καθόλου!
Οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας αποτυπώνονται σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής. Αντίθετα, η τρόικα και η κυβέρνηση εξαπολύουν πρωτοφανή επίθεση στα λαϊκά στρώματα και κάθε ίχνος δωρεάν περίθαλψης. Σε αυτά τα πλαίσια απαξιώνουν τη δημόσια υγεία με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση της και την εκχώρηση της στα μεγάλα συμφέροντα.
Επειδή δεν «τα φάγαμε μαζί», όπως και δεν θα νοσηλευτούμε μαζί στις ίδιες ιδιωτικές κλινικές, απαιτούμε:

-ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
-ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
-ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ
-ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ 

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 7ΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
  • ΑΝ.Α.Σ.Α (Αναγέννηση Ανθρωπίνων Σχέσεων & Αξιών)
  • ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τηλ. Επικοινωνίας:
6938166026
6936493066
6944467528