Αντιρατσιστική/Αντιφασιστική δράση

   Όσο η μεθοδευμένη οικονομική κρίση οξύνεται,όσο η απομόνωση και η ατομικότητα μεσουρανεί,ενώ κάθε ίχνος αλληλεγγύης μεταξύ των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων εξασθενεί και η κοινωνία αδυνατεί να δώσει λύσεις,τόσο η ρατσιστική διάθεση κάποιων πολιτών μεγεθύνεται.Το σύστημα υποδεικνύει ως υπαίτιους για τον όλεθρο τους «ξένους».
   Σοβαρά κρούσματα βίας καταγγέλλονται κατ’εξακολούθηση  σε μετανάστες. Καθεστώς βίας και τρομοκρατίας επικρατεί,καθώς συμμορίες με ρατσιστικές πεποιθήσεις επιδίδονται σε καταστροφές-εμπρησμούς καταστημάτων αλλοδαπών είτε για εκφοβισμό είτε για εκδίωξη,σε ζημιές χώρων λατρείας μουσουλμάνων,σε ξυλοδαρμούς ή ακόμα και σε θανάσιμους τραυματισμούς μεταναστών.
   Η κυβέρνηση προχωρά αναγγέλλοντας ,το τείχος στον Έβρο, ομαδικές απελάσεις,πλωτά στρατόπεδα  στοίβαξης  μεταναστών.
   Η μνήμη είναι επιλεκτική και εξοστρακίζει γεγονότα ή λέξεις όπως «προσφυγιά»-«βρομοέλληνες».
   Στις γειτονιές μας εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού.Η αναγκαιότητα τώρα να σταθούμε στο πλευρό των μεταναστών είναι επιβεβλημένη
   Η AN.Α.Σ.Α πιστεύει και μάχεται πως:
 Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος.
Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Φιξ στα Πατήσια
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣΣήμερα 6 Μάη, λίγο πριν τις 5 μ.μ., ύστερα από κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού στην Πατησίων, αντιφασίστες/ριες απέκλεισαν το κτίριο του 7ου δημοτικού διαμερίσματος στην οδό Πανόρμου, στους Αμπελόκηπους, όπου ήταν ανακοινωμένη ομιλία των ναζί της χ.α. Κασιδιάρη και Παναγιώταρου για το ζήτημα των Προσφυγικών και του γηπέδου του ΠΑΟ. Η άμεση κινητοποίηση 100 και πλέον αντιφασιστών και αντιφασιστριών απέτρεψε την πραγματοποίηση της φασιστομάζωξης, παρά την ισχυρή παρουσία των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ) που είχαν περικυκλώσει το κτίριο. Η αντιφασιστική συγκέντρωση κράτησε μέχρι τις 7 μ.μ. και αφού οι φασίστες της χ.α. ακύρωσαν την εκδήλωσή τους, οι σύντροφοι/ισσες ολοκλήρωσαν την κίνηση με δυναμική πορεία προς το μετρό της Πανόρμου.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αναδημοσίευση από:Αντιφασιστικός Συντονισμός στην ΠατησίωνΑντιφασιστική-Αντικατασταλτική πορεία στις γειτονιές της Κυψέλης - Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013

Πορεία  στο Γαλάτσι ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, φασισμό, ρατσισμό - 14 Ιουνίου 2013
Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή, τις φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες - 6 Απρίλη 2013
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία-24/11/12
Η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κυψέλης, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να την σταματήσει από το ξεκίνημα της.
  Από πολύ νωρίς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις είχαν ζώσει την περιοχή, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό να σταματήσει τον κόσμο που συνεχώς ερχόταν στην πλατεία.
  Τα ΜΑΤ όμως αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, μπροστά στην πίεση που ασκούσαν οι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης πορείας προς την πλατεία Αμερικής.
   Η αντιφασιστική δράση και δικτύωση των συλλογικοτήτων της περιοχής σταμάτησε για άλλη μια φορά τις φασιστικές προκλήσεις.
Αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής, 12/10/12
 Η χτεσινή συγκέντρωση, έληξε με πορεία η οποία πέρασε μέσα από τις γειτονιές, από τη Λευκωσίας, την Ουίλιαμ Κινγκ και ξαναβγήκε στην Πατησίων για να καταλήξει στην πλατεία Αμερικής.
  Το σημαντικότερο είναι πως κατά τη διάρκεια της πορείας, εκατοντάδες μετανάστες ενώθηκαν μαζί της.
Αντιφασιστική συγκέντρωση - 13/6/11                                           


                                 


Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή και το φασισμό - 28/5/11 

                                                                                            
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Πάνω από 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν και πορεύτηκαν,διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και στα φασιστικά-ρατσιστικά πογκρόμ και τον κοινωνικό κανιβαλισμό,από το Πάρκο Κύπρου & Πατησίων μέσω της Αχαρνών,των Κάτω Πατησίων,στο πάρκο Φιξ,την Πατησίων και το κτήμα Δρακόπουλου.

Συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής συνδιοργάνωσαν την πορεία και βρήκαν κοινό δρόμο σύμπραξης δίνοντας δυναμικό παρόν.Τοπικές κινήσεις,συνελεύσεις,πρωτοβουλίες,ακόμα και σωματεία συνέβαλαν στη σωστή περιφρούρηση,στο μοίρασμα κειμένων και στη θετική ανταπόκριση του κόσμου από τα μπαλκόνια.   
Ακούστηκαν συνθήματα κατά του Μνημονίου,ΕΕ και ΔΝΤ,κατά των κατασταλτικών μέτρων,του φασισμού και του ρατσισμού.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α και Η Επιτροπή Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κ.Πατησίων,δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μια τέτοια κινητοποίηση.Έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν τονίζοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και την αντίθεσή τους στα ληστρικά-αντιλα'ι'κά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο παλμός ήταν ζωηρός και οι συναγωνιστές εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για την κινητοποίηση,που ίσως να ήταν και η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί  στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.


 Στο τέλος η πορεία συναντήθηκε με τους αγωνιστές εργαζόμενους της ΣΒΕΟΔ,που είχαν αναγγείλει κι αυτοί ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ από το Πεδίο του Άρεως,ενάντια στο φόβο της ανεργίας και των απολύσεων.

Τα καπνογόνα,τα παρατεταμένα κορναρίσματα και τα συνθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης έκαναν την ατμόσφαιρα πολύ θερμή και αγωνιστική.Παρέλυσε η Πατησίων και ο γκρίζος δρόμος γέμισε από φωνές,χαμόγελα κι ελπίδα!!!

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ
ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣΤΑ
ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ


Συμμετοχή στο 15ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο Άλσος Γουδή, τον Ιούλιο του 2010.
Συμμετοχή στο 14ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο Πάρκο Ειρήνης Ρέντη, τον Ιούλιο του 2009.