Κοινές Δράσεις


 Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, Σάββατο 12 Οκτώβρη 2013, στο Μοναστηράκι.
Αιμοδοσία ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις


  Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 στα Κ. Πατήσια, η ημέρα αιμοδοσίας που είχε οργανωθεί από συλλογικότητες της περιοχής (ΑΝ.Α.Σ.Α, Κίνηση Αντίστασης και Ανατροπής Πατησίων, Ιατρείο Αλληλεγγύης, ΛΕ.Φ.ΚΑ). Η συμμετοχή ήταν μεγάλη καθώς την αιμοδοσία πλαισίωσαν και στήριξαν άνθρωποι της γειτονιάς, μετανάστες, αλλά και φίλοι και σύντροφοι από άλλες συλλογικότητες. συνέχεια...


  Τη Δευτέρα 29 Απρίλη 2013 αφαίθηκε ελεύθερος ο διωκόμενος μέχρι πρότινος πολιτικός πρόσφυγας αγωνιστής ΖΕΚΙ ΓΚΟΥΡΜΠΟΥΖ (ο οποίος από τις 12 Φεβρουαρίου 2013 βρισκόταν προφυλακισμένος).

  Για τους ΜΠΟΥΛΕΝΤ ΑΪΤΟΥΝΤΖ και ΖΕΚΙ ΓΚΟΥΡΜΠΟΥΖ η απόφαση που βγήκε από τον Άρειο Πάγο, την Παρασκευή 26/4/13, ήταν αρνητική όσον αφορά την έκδοσή τους στη Τουρκία.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης  στους Διωκόμενους Πολιτικούς Πρόσφυγες Μπουλέντ Αϊτούντζ & Ζεκί ΓκουρμπούζΠαρέμβαση στο ΙΚΑ Δροσοπούλου από την ανοιχτή πρωτοβουλία ανέργων 

Η ΑΝ.Α.Σ.Α συμμετείχε συμβολικά στην παρέμβαση του ΣΩ.ΒΑ την Πέμπτη 21-7-2011

Παρέμβαση πραγματοποίησε η ανοιχτή πρωτοβουλία ανέργων στο τοπικό υποκατάστημα υγείας IKA πατησίων σε συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης της στα διοικητικά του ΙΚΑ κεφαλληνίας όπου απαίτησε την άμεση σφράγιση των βιβλιάριων υγείας και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε μαζικά στους ασφαλισμένους και στην γειτονιά αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Σήμερα οι κυβερνήσεις και ο κρατικός μηχανισμός με τις εντολές του ΔΝΤ στοχεύουν στην κατάρρευση του συστήματος υγείας, εισάγοντας πλαίσια αποκλεισμού στην δημόσια και κοινωνική υγειονομική κάλυψη. Οι άνεργοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι και οι μετανάστες θεωρούνται μη παραγωγικοί και είναι αυτοί που αποκλείονται από το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης, όταν ένας στους τρεις βρίσκεται σε κατάσταση επισφαλούς εργασίας ή σε ολική ανεργία, θεωρούμε καθοριστικό το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, γιατί η υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό και η ελεύθερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη πρέπει να είναι δεδομένη για την εξάλειψη των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ εργαζομένων και ανέργων.

Δεν είμαστε επαίτες, είμαστε οι δημιουργοί του πλούτου αυτής της κοινωνίας και όμως αναγκασμένοι να είμαστε κάτω από ένα συνεχή εκβιασμό, για να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για το βασικότερο κοινωνικό αγαθό. Αυτό της υγειονομικής περίθαλψης, που συνεχώς υποβαθμίζεται και διαμορφώνεται από τους κρατούντες για να μας σπρώχνουν στην «καλύτερη» είτε στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη για όσους έχουν ακόμα τη δυνατότητα, είτε στην χειρότερη στον πλήρη αποκλεισμό από αυτήν. Απέναντι στην διάλυση της δημόσιας υγείας - και με τα νέα μέτρα του μνημονίου - την ανεργία και την λιτότητα, αντιδρούμε, οργανωνόμαστε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και απαιτούμε
· Άμεσο σφράγισμα των βιβλιάριων ασθενείας ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών
· Πλήρη κοινωνική ασφάλιση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς καμιά προϋπόθεση για όλους τους εργαζόμενους"


Παρέμβαση στο ΙΚΑ Κυψέλης για το σφάγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας των ανέργων 

Παρέμβαση στο ΙΚΑ Κυψέλης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου από την ανοιχτή πρωτοβουλία ανέργων. Στην παρέμβαση συμμετείχαν αλληλέγγυοι, η λαϊκή συνέλευση κυψέλης, η συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης κυψέλης-πατησίων και η ΑΝΑΣΑ(Αναγέννηση Ανθρωπίνων Σχέσεων & Αξιών).

Το κείμενο που μοιράστηκε μαζικά στο ΙΚΑ


ΑΜΕΣΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ως άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι παρεμβαίνουμε σήμερα σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας και στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ Πατησίων, απαιτώντας την σφράγιση των βιβλιάριων υγείας για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δική μας αλλά και των οικογενειών μας.

Είμαστε εργαζόμενοι που μετά από χρόνια δουλειάς, με τα νέα μέτρα χάνουμε το τελευταίο μας δικαίωμα για την παροχή περίθαλψης.

Δικαίωμα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι μέσα από τους αγώνες τους. Μετά από πολύχρονες κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών, πιστεύουμε στο δικαίωμά μιας αξιοπρεπούς υγειονομικής φροντίδας.

Δεν απευθυνόμαστε στον άκαμπτο κρατικό μηχανισμό, αλλά στην αλληλεγγύη των εργαζομένων του ΙΚΑ που σε λίγο μπορεί να είναι στη θέση μας.

Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης, θεωρούμε καθοριστικό το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σκεπτόμενοι το επικείμενο κλείσιμο 3 νοσοκομείων που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή των Πατησίων/Κυψέλης (Παμμακάριστος, 7ο Θεραπευτήριο, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων), στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων σε αυτά.

Δεν είμαστε επαίτες, είμαστε εργαζόμενοι χωρίς δουλειά με χρόνια εργασίας και κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

•Άμεσο σφράγισμα των βιβλιάριων ασθενείας ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών.

•Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ανέργων για τη δημιουργία Σωματείου Βάσης Ανέργων (ΣΩ.Β.Α.)

Καλούμε όλους στην επόμενη συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ανέργων για τη δημιουργία Σωματείου Βάσης Ανέργων (ΣΩ.Β.Α.) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 στις 17:30, στο Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου (Λόντου 6 και Μεσολογγίου, Εξάρχεια, στο ύψος της Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος).

Στοιχεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης: http://swbanergwn.blogspot.com, somateioanergon@yahoo.com