Παρεμβάσεις-Κινητοποιήσεις
17 Νοέμβρη 2013

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου διαδηλώνοντας μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
  Η παρουσία των δυνάμεων καταστολής ήταν ασφυκτική, καθώς τα ΜΑΤ ακολουθούσαν στενά τη διαδήλωση, ενώ οι δρόμοι περιμετρικά της διαδρομής της πορείας ήταν κατακλυσμένοι από αστυνομικές δυνάμεις.
συνέχεια...Πρωτομαγιά 2013

  Παρά το γεγονός πως χιλιάδες μένουν άνεργοι καθημερινά τη στιγμή που τα εργασιακά δικαιώματα εκμηδενίζονται και τα ξεπουλημένα σωματεία έχουν μήνες να προκηρύξουν απεργία, η πορεία της 1ης Μάη στην Αθήνα, σε σχέση με τις πολυπληθείς και ταραχώδεις διαδηλώσεις που έγιναν σε πολλές πόλεις του κόσμου, δεν είχε τη μαζικότητα και το δυναμισμό που θα έπρεπε.
φωτογραφίες


Γενική Απεργία 20 Φεβρουαρίου 2013

  Ενώ τα μέτρα που παίρνονται είναι πιο σκληρά, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα εκμηδενίζονται και το μέλλον γίνεται όλο και πιο γκρίζο, άλλη μία άνευρη και με μικρή συμμετοχή πορεία έλαβε χώρα στις 20/2 στο κέντρο της Αθήνας.
   Οι απεργίες "τουφεκιές" δε μπορούν ούτε να πιέσουν ούτε να αλλάξουν την κατάσταση που βιώνουμε. 
   Το σάπιο καθεστώς και τα ξεπουλημένα σωματεία που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς πρέπει να γκρεμιστούν και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. 

Πορεία Αλληλεγγύης στις καταλήψεις 12 Γενάρη 2013
10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις η οποία έδειξε για άλλη μια φορά πως όταν η συμμετοχή είναι μαζική πολλά μπορούν να κερδηθούν. συνέχεια...
Αντιφασιστική πορεία 22/12/12
 Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Νικόλαο είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή παρά τη βροχή και το κρύο.
  Η πορεία που ακολούθησε είχε έντονο παλμό και πολύ καλή περιφρούρηση.
Πέρασε μπροστά από τον Αγ. Παντελεήμονα και διαλύθηκε στην πλατεία Βικτωρίας. Στο δρόμο ακούγονταν συνεχώς συνθήματα αντιφασιστικά και συνθήματα υπέρ της κατάληψης της Βίλλα Αμαλίας.

17 Νοέμβρη 2012
 Πολύς κόσμος συμμετείχε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου η οποία είχε αρκετά έντονο παλμό. Η αστυνομική παρουσία καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας ήταν πολύ έντονη και προκλητική.
  Εξαιτίας των τελευταίων αιματηρών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας αποφασίστηκε η πορεία φέτος να καταλήξει στην Ισραηλινή Πρεσβεία.
συνέχεια...

Σύνταγμα 11/11/12φωτογραφίες...
48ωρη γενική απεργία 6-7 Νοέμβρη 2012
Η πρώτη μέρα της γενικής απεργίας δεν είχε τον κόσμο που θα έπρεπε καθώς κανένα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κινήθηκε.
  Την επόμενη μέρα,στις 7 Νοέμβρη,πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Ο κόσμος εξακολουθούσε να έρχεται όλο και περισσότερος στο Σύνταγμα,αν και ήδη είχε ξεκινήσει να βρέχει.
συνέχεια...

Γενική Απεργία 18/10/12Στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.
  Η βιαιότητα της αστυνομίας για μια ακόμα φορά είχε σαν αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμένους διαδηλωτές,εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.
  Επίσης η αλόγιστη ρίψη χημικών που έπνιξε το κέντρο,προκάλεσε το θάνατο ενός 65χρονου διαδηλωτή του ΠΑΜΕ,που υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος.Ο θάνατός του προβάλλεται ότι επήλθε από φυσικά αίτια-όπως προσπάθησαν να προβάλουν και εκείνον του Δ. Κοτζαρίδη,τον Οκτώβριο του 2011.
φωτογραφίες...Διαδήλωση 09/10/12 Οι χουντικοί νόμοι που ξεθάφτηκαν απ' το παρελθόν, όχι μόνο δεν εμπόδισαν τον κόσμο να κατέβει στη σημερινή διαδήλωση, αλλά για πολλούς λειτούργησαν σαν έρεισμα για την παρουσία τους εκεί.

φωτογραφίες...Γενική Απεργία 26 Σεπτέμβρη 2012φωτογραφίες...
Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο κλείσιμο του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, 21/09/12
Η απόφαση για συγκέντρωση-πορεία,η οποία είχε παρθεί από τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη της διοίκησης του Αγία Όλγα την περασμένη Παρασκευή 14/9, ήταν το αποτέλεσμα της θέσης των κατοίκων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην διαπραγματευτούν πλέον, αλλά να απαιτήσουν απ' αυτήν ό,τι δικαιωματικά τους ανήκει, κίνηση που κάλυπτε απόλυτα την ΑΝ.Α.Σ.Α
συνέχεια...Κατάληψη στα γραφεία διοίκησης του νοσοκομείου "Αγ. Όλγα" στις 14/09/12


Χτες 14/9/12, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα η συγκέντρωση που καλούσαν οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ και κάτοικοι της περιοχής. Κάποιοι από εμάς παραβρέθηκαν στο κάλεσμα μαζί με πολύ κόσμο από συλλογικότητες, σωματεία και κατοίκους.
συνέχεια...Αντιφασιστική πορεία 1ης Σεπτέμβρη 2012

 Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου η ΑΝ.Α.Σ.Α συμμετείχε σε αντιφασιστική πορεία η οποία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι με σκοπό να καταλήξει στο Σύνταγμα. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν παραταγμένες και στα δύο πεζοδρόμια της οδού Αθηνάς περπατώντας παράλληλα με τους διαδηλωτές, ενώ η περιφρούρηση της πορείας ήταν πολύ ισχυρή. Φτάνοντας στην Ομόνοια, στο ύψος της οδού Σταδίου, κλούβες είχαν κλείσει το δρόμο εμποδίζοντας τη συνέχιση έως το Σύνταγμα με αποτέλεσμα η πορεία να καταλήξει και πάλι στο Μοναστηράκι.

 
Πορεία Σάββατο 3 Μάρτη 2012
Το Σάββατο 3 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις,τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς αγώνες.Οι διαδηλωτές,περίπου 1500,συγκεντρώθηκαν στο χώρο έξω απο την Αγορά της Κυψέλης και πραγματοποίησαν πορεία,η οποία πέρασε μπροστά από την κατάληψη της Λ.Καραγιάννη και το Πάρκο Κύπρου  &  Πατησίων και μέσω Πατησίων έφτασε στην πλατεία Βικτωρίας,όπου και τέλειωσε.Το μήνυμα αυτής της κινητοποίησης ήταν πως οι αγώνες απέναντι στην κρατική καταστολή και το φασισμό οφείλουν να συνεχιστούν,να διογκωθούν και να μαζικοποιηθούν. περισσότερες φωτογραφίες...

 Τριήμερο κινητοποιήσεων 10-12 Φλεβάρη 2012


Με πολύ κόσμο ξεκίνησε την Παρασκευή 10/2  η 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την προηγούμενη μόλις ημέρα.
  Παρά τη βροχή και το πολύ κρύο ο κόσμος έδειξε φοβερή αποφασιστικότητα στο να παραμείνει στο δρόμο, με αποκορύφωμα την κινητοποίηση της Κυριακής.
  Οι συρμοί του ηλεκτρικού, ασφυκτικά γεμάτοι για ώρες, μετέφεραν τον κόσμο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο λέγεται πως κατακλύστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
  Χρειάστηκαν  5 ώρες συνεχούς καταστολής για να καταφέρουν τα ΜΑΤ να διασπάσουν το πλήθος και να το απομακρύνουν απ' το Σύνταγμα. προβολή του υπολοίπου...

 

οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν...Απεργία 1 Δεκέμβρη 2011 


Η απεργιακή κινητοποίηση στην 1η Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε με μικρότερη συμμετοχή από εκείνες του Οκτωβρίου.
Μπροστά στις απολύσεις,στις μειώσεις μισθών,στα χαράτσια,στην εξαθλίωση και στην τρομοκρατία,η αντίσταση των απεργών εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία ας γίνει η εστία και για άλλα παρόμοια μέτωπα αγώνα διεκδίκησης. προβολή του υπολοίπου..


 
38 χρόνια μετά... 17 Νοέμβρη 2011

Τα προσωπεία της "δημοκρατίας" τους έπεσαν.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 παραμένει άφθαρτο σύμβολο και φωτοδότης νέων αγώνων για την απελευθέρωση απ' το φασισμό που βιώνουμε.
Μακριά απ' τις αυταπάτες των εκλογών,συνεχίζουμε το δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης! προβολή του υπολοίπου...
48ωρη γενική απεργία 19-20 Οκτωβρίου 2011

Η 48ωρη γενική απεργία στις 19-20 Οκτώβρη αποτέλεσε την πιο μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση που γνώρισε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση.
   Οι δρόμοι κατακλύστηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν με σκοπό να αποτραπεί η ψήφιση του αντιλαϊκότατου πολυνομοσχεδίου.

Διαμαρτυρία εργαζομένων του 7ου Νοσοκομείου στα Πατήσια-17/10/11    Σήμερα το πρωί στις 12:00 π.μ. οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (νυν παράρτημα Κωνσταντοπούλειο) πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για την ηθελημένη υποβάθμιση του νοσοκομείου τους, τη μείωση των μισθών τους και τις επερχόμενες απολύσεις. Στη διαδήλωση συμμετείχε η Επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και κάτοικοι της περιοχής.
 
                         

Επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων-3η Λαϊκή Συνέλευση - 1/10/11Σήμερα 1η Οκτώβρη και ώρα 12μμ,πραγματοποιήθηκε η 3η Λα'ι'κή Συνέλευση στο Πάρκο ΦΙΞ(Καυταντζόγλου & Πατησίων) ενάντια στο κλείσιμο των Νοσοκομείων,η οποία είχε καλεστεί από την "Επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο των Νοσοκομείων".Η συνέλευση είχε υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά,τέτοια που αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής στον αγώνα για την υπεράσπιση των νοσοκομείων της περιοχής και όχι μόνο.
Οι ομιλίες των παρευρισκομένων περιστράφηκαν,όχι μόνο γύρω απ'τις εξελίξεις του 7ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ και του Γεν.Νοσοκομείου Άνω Πατησίων,αλλά και γύρω από την αναγκαία αντίσταση που πρέπει να δείξουμε απέναντι στα βάρβαρα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικα,υπερασπιζόμενοι το μη κλείσιμο-διάλυση των νοσοκομείων και το δικαίωμα για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη όλου του λαού.
Η συνέλευση έκλεισε δίνοντας ένα ακόμα ραντεβού στο δρόμο για τις επόμενες κινητοποιήσεις.
                     ....και για να μην ξεχνιόμαστε...βρίσκονται  ΠΑΝΤΑ ανάμεσά μας....
 

Έξω η Χίλαρι Κλίντον απ΄την  Ελλάδα - 17/7/2011

 

Κυριακή 17 Ιουλίου και ώρα 7μμ,στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία προς το Σύνταγμα  ενάντια στην επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον.
    Δυστυχώς  ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύ λίγος …δυσανάλογος ως προς τη σημασία  του γεγονότος.
Φαίνεται…πως για κάποιους η άφιξη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε υποδεέστερη σπουδαιότητα… και γι’αυτό δεν υπήρξε η ανάλογη κινητοποίηση.

   Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν οι οργανώσεις ΚΚΕ(μ-λ) και ΟΚΔΕ καθώς και η ΑΝ.Α.Σ.Α,ενώ στο Σύνταγμα που η πορεία παρέμεινε πολλή ώρα φωνάζοντας συνθήματα,ενώθηκαν η Λαϊκή Συνέλευση Πειραιά και άλλα άτομα απ΄τη Συνέλευση του Συντάγματος.

Όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων - 14-7-2011

 Την Πέμπτη 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια μετά το κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Πατησίων.Αρκετός κόσμος βρισκόταν στο χώρο, περιμένοντας να ενημερωθεί για  τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των νοσοκομείων της περιοχής και για το τι μέλλει γενέσθαι. συνέχεια....

  

28- 29 Ιουνίου 2011, 48ωρη Γενική Απεργία
   15 Ιουνίου 2011 - Γενική Απεργία                                


                                         
       Συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 11ης Μαΐου 2011

                            
                            

12 Μαΐου 2011: Η απάντηση μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η διαδήλωση με δεκάδες τραυματίες και το διαδηλωτή Γ.Καυκά σε προθανάτια κατάσταση ήταν μια ακόμη μαζική πορεία την επόμενη μέρα!


Άφαντος ο υφυπουργός
  
Ιανουάριος 2011
Παρέμβαση στα Κάτω Πατήσια για τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κ.Πατησίων

Συμμετοχή στη γενική απεργία 15-12 2010

Παρουσία της ΑΝ.Α.Σ.Α στο πάρκο Κύπρου & Πατησίων
Φύλαξη,φύτεμα,πότισμα και καθάρισμα του άλλοτε καταπράσινου πάρκου που φρόντισε ο Κ.Κακλαμάνης(Γενάρης 2009) ν'απογυμνώσει ισοπεδώνοντας αιωνόβια δέντρα και θάμνους.

Ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και σε εργατικές συνοικίες στην Αθήνα. 
Τρεις συνεχόμενες χρονιές σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες των συγκεκριμένων περιοχών η ΑΝ.Α.Σ.Α στάθηκε διακριτικά στο πλευρό των ανέργων.
Παρέμβαση στις φυλακές του Ελεώνα μετά τις τεράστιες διαστάσεις που ΔΙΚΑΙΩΣ πήρε το γράμμα διαμαρτυρίας(20-2-09) της Κ.Γκουλιώνη,καθώς και ο θάνατός της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη μεταγωγή της από τη Θήβα στην Κρήτη.