Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια μετά το κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Πατησίων.

Αρκετός κόσμος βρισκόταν στο χώρο, περιμένοντας να ενημερωθεί για  τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των νοσοκομείων της περιοχής και για το τι μέλλει γενέσθαι.
Παρευρέθηκαν το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ οι συλλογικότητες της περιοχής: ΑΝ.Α.Σ.Α. (Αναγέννηση Ανθρωπίνων Σχέσεων & Αξιών), ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κ.ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ καθώς και η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως,βρεθήκαμε να συμμετέχουμε σε μία συγκέντρωση με άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που περιμέναμε ή είχαμε αντιμετωπίσει στους πέντε ήδη μήνες δράσης με την «Επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο των Νοσοκομείων».
Με πρωτοβουλία του Σωματείου του Γ.Ν.Πατησίων,που όλο τον προηγούμενο καιρό ήταν ανύπαρκτο και αντιδραστικό απέναντι στις δράσεις της Επιτροπής ενάντια στο τερατούργημα του Λοβέρδου,είχαν προσκληθεί ως κύριοι ομιλητές  πολιτικοί παράγοντες και δημοτικοί «άρχοντες»-σύμβουλοι,οι οποίοι εξέφρασαν με περισσή υποκρισία ότι θα υπερασπιστούν και θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής,ώστε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο.
Μέχρι και ο Β.Κικίλιας της ΝΔ κλήθηκε να μιλήσει.Ο κόσμος όμως τον γιουχάισε έντονα και τον ανάγκασε να αποχωρήσει..Κάτι που θα έπρεπε να έχει συμβεί και σε άλλους ομιλητές που μέχρι τώρα σιωπούσαν ή επικροτούσαν τη διάλυση της υγείας με τη μη συμμετοχή τους στις δράσεις της Επιτροπής.

Η παρέλαση λοιπόν ήταν τραγική.Έγινε ορατό,πως είχε κινητοποιηθεί ένας κόσμος μέσω των γνωστών μηχανισμών των κομματικών παρατάξεων του κοινοβουλευτισμού.Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός….μια και μυρίζονται ΕΚΛΟΓΕΣ!
Ανάμεσά τους βέβαια παρευρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι που έπεσαν στην παγίδα του καλέσματος για τη συγκέντρωση.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ,το Σωματείο Εργαζομένων του7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ και η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ μάζεψαν τα πανό τους κι αποχώρησαν νιώθοντας την ασφυξία του στημένου παιχνιδιού.
Όσον αφορά την ΑΝ.Α.Σ.Α ήταν αδύνατο και ενάντια στις αρχές της να συρθεί και να συμπορευτεί με αυτούς που εκφράζουν και στηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα.

Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του!Δεν έχει ανάγκη να καθοδηγείται από προδοτικούς μηχανισμούς,ξεπουλημένες-συμβιβασμένες ηγεσίες και παραγοντίσκους!
Οργανωνόμαστε  και αντιστεκόμαστε σε κάθε γειτονιά στο δρόμο της ανατροπής.
Και όπως έχουμε ξαναπεί:
"Ουτοπία δεν είναι ο κόσμος των ονείρων μας,ουτοπία είναι να πιστέψεις ότι αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει"!