Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Παρέμβαση στο ΙΚΑ Κυψέλης για το σφάγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας των ανέργων

πηγή: Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ανέργων

Παρέμβαση στο ΙΚΑ Κυψέλης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου από την ανοιχτή πρωτοβουλία ανέργων. Στην παρέμβαση συμμετείχαν αλληλέγγυοι, η λαϊκή συνέλευση κυψέλης, η συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης κυψέλης-πατησίων και η ΑΝΑΣΑ(Αναγέννηση Ανθρωπίνων Σχέσεων & Αξιών).

Το κείμενο που μοιράστηκε μαζικά στο ΙΚΑ


ΑΜΕΣΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ως άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι παρεμβαίνουμε σήμερα σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας και στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ Πατησίων, απαιτώντας την σφράγιση των βιβλιάριων υγείας για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δική μας αλλά και των οικογενειών μας.

Είμαστε εργαζόμενοι που μετά από χρόνια δουλειάς, με τα νέα μέτρα χάνουμε το τελευταίο μας δικαίωμα για την παροχή περίθαλψης.

Δικαίωμα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι μέσα από τους αγώνες τους. Μετά από πολύχρονες κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών, πιστεύουμε στο δικαίωμά μιας αξιοπρεπούς υγειονομικής φροντίδας.

Δεν απευθυνόμαστε στον άκαμπτο κρατικό μηχανισμό, αλλά στην αλληλεγγύη των εργαζομένων του ΙΚΑ που σε λίγο μπορεί να είναι στη θέση μας.

Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης, θεωρούμε καθοριστικό το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σκεπτόμενοι το επικείμενο κλείσιμο 3 νοσοκομείων που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή των Πατησίων/Κυψέλης (Παμμακάριστος, 7ο Θεραπευτήριο, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων), στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων σε αυτά.

Δεν είμαστε επαίτες, είμαστε εργαζόμενοι χωρίς δουλειά με χρόνια εργασίας και κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

•Άμεσο σφράγισμα των βιβλιάριων ασθενείας ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών.

•Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ανέργων για τη δημιουργία Σωματείου Βάσης Ανέργων (ΣΩ.Β.Α.)

Καλούμε όλους στην επόμενη συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ανέργων για τη δημιουργία Σωματείου Βάσης Ανέργων (ΣΩ.Β.Α.) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 στις 17:30, στο Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου (Λόντου 6 και Μεσολογγίου, Εξάρχεια, στο ύψος της Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος).

Στοιχεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης: http://swbanergwn.blogspot.com, somateioanergon@yahoo.com