Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Να μην κλείσει το 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ

     Εργαζόμενοι του 7ου νοσοκομείου του ΙΚΑ ,καθώς και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής παρευρέθηκαν στην ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση-που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο ΦΙΞ ,Καυτατζόγλου & Πατησίων- ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου,και των συλλογικοτήτων της περιοχής( ΑΝ.Α.Σ.Α , Πρωτοβουλία κατοίκων Πατησίων ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ,Κάτοικοι και εργαζόμενοι των περιοχών που καλύπτει το Νοσοκομείο) ,για να εκφράσουν την έντονη  αντίθεσή τους ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου.Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν ακόμα εκπρόσωποι από την Επιτροπή Αγώνα Κ.Πατησίων "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", Πρωτοβουλία Εργαζομένων Γ.Ν.Πατησίων και Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων.
     Άνθρωποι κάθε ηλικίας εξέφρασαν το θυμό τους για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των νοσοκομείων,για τα ληστρικά μέτρα της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε κοινωνικό αγαθό και την εξώθηση των πιο αδύναμων(φτωχών,γερόντων,ανέργων,ανασφάλιστων,μεταναστών) στην εξαθλίωση και στον αποκλεισμό.
     Οι ομιλητές ενημέρωσαν,εξήγησαν και διατύπωσαν την αναγκαιότητα  συλλογικού και συνεχή αγώνα για την υπεράσπιση αφενός της ύπαρξης του 7ου θεραπευτηρίου ΙΚΑ,αλλά και γενικότερα της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους.
     Σεβασμό και μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους ένας 85χρονος νοσηλευόμενος,ο κ. Θεόδωρος,που φορώντας τις πιτζάμες και τις παντόφλες του,συμμετείχε στη συνέλευση.Πήρε το λόγο και ανάμεσα στα όσα είπε,δήλωσε αποφασιστικά κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των συγκεντρωμένων πως:<<…ακόμα και η μπουλντόζα να έρθει,ΕΓΩ θα είμαι ο πρώτος που θα πέσω μπροστά της,για να την σταματήσω!>>
     Μαζεύτηκαν υπογραφές ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου και πραγματοποιήθηκε πορεία 100 περίπου ατόμων,ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ.Θεόδωρος κρατώντας το πανό και φωνάζοντας συνθήματα!
                
     Η πορεία ξεκίνησε  από την Καυτατζόγλου με προορισμό την «Παμμακάριστο»,το επόμενο θεραπευτήριο που στο άμεσο μέλλον θα κλείσει κι αυτό,όπως και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.
     Κατευθύνθηκε προς την Πατησίων,Ε.Καραβία,Ιωνίας,Ιακωβάτων,με στάση στην Παμμακάριστο και κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους εκεί για  κοινό αγώνα  κι επέστρεψε στο 7ο νοσοκομείο.
                      
    Ο κόσμος στο δρόμο επιδοκίμαζε τα συνθήματα,από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών χαιρετούσαν,κάποιες ηλικιωμένες κυρίες χειροκροτούσαν και οι προκηρύξεις που μοιράζονταν γίνονταν πλατιά αποδεκτές!
    Μετά απ’αυτή την κινητοποίηση θα έρθουν κι άλλες,γιατί είναι μέγιστη αναγκαιότητα  η συνέχιση του αγώνα  και η συλλογική κοινωνική δράση.
·        ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ
·        ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΗ ΛΙΓΟΤΕΡΗ
·        ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ