Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Το αυγό του φιδιού

 
   Όλοι γίναμε μάρτυρες είτε συμμετέχοντας στην απεργιακή διαδήλωση στις 11 Μαΐου,είτε βλέποντας στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση τις σκηνές βίας και ασύλληπτης βαρβαρότητας που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ προς τους διαδηλωτές.
   Η δολοφονική αυτή επίθεση,έδειξε για μια ακόμα φορά το ανάλγητο και σκληρό προσωπείο της κυβέρνησης,που γυρεύοντας θύματα και τραυματίες ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων,στόχευσε να τρομοκρατήσει για να κάμψει την αντίδραση του λαού.
  Την ίδια στιγμή φασιστικές συμμορίες κυνηγούσαν,χτυπούσαν,μαχαίρωναν ανυπεράσπιστους μετανάστες,θεωρώντας τις πράξεις τους ως το υπέρτατο πατριωτικό τους καθήκον,για να "καθαρίσει η χώρα".
  Βιαιότητες βέβαια,που επαναλαμβάνονταν με μεγάλη συχνότητα και στο παρελθόν,πότε με τη μορφή λεηλασιών μαγαζιών,με πυρπολήσεις χώρων λατρείας,με ξυλοδαρμούς,με τον εκφοβισμό μικρών παιδιών.
  Το κράτος θέλοντας να αποποιηθεί τις ευθύνες που το βαρύνουν για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει,υπέθαλπε και υποθάλπει αυτές τις φασιστικές ομάδες,γιατί στοχοποιούν τους μετανάστες ως τους υπαίτιους για όλα τα δεινά της χώρας,για την εξαθλίωση που βιώνουν.
  Η δυσαρέσκεια δηλαδή και η οργή του κόσμου διοχετεύεται συνειδητά στο πρόσωπο των μεταναστών.Το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται κι όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά,ο φασισμός ανθεί σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης,ανεργίας,φτώχειας,ανασφάλειας.
  Αγανακτισμένοι πολίτες "φωνάζουν" για την αύξηση της εγκληματικότητας,την ανεργία,...τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς,συντάξεις,χτυπά λυσσαλέα διαδηλωτές,καταργεί θέσεις εργασίας,συγχωνεύει σχολεία και νοσοκομεία εξαθλιώνει τις ζωές των ανθρώπων.
  Οι μετανάστες εξαναγκάστηκαν ν' αφήσουν τον τόπο τους,επιζητώντας την ελπίδα που χάθηκε στις κατεστραμμένες τους χώρες απ' τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ...ποιων άλλων;....των δυτικών!!
  Το σύστημα λοιπόν που τους εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο,τους αντιμετώπισε ως το πιο φτηνό εργατικό δυναμικό,γρήγορα αναλώσιμο και κυρίως ανασφάλιστο.Όχι,βέβαια, τυχαία!Μ΄αυτό τον τρόπο δρομολόγησε και δρομολογεί τους όρους για την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων μας,των χαμηλών μεροκάματων.
Ακόμα και οι μηχανισμοί καταστολής που δημιουργούνται για τους μετανάστες,ανοίγουν το δρόμο για μελλοντική χρήση τους απέναντι σε εργασιακές διεκδικήσεις που θα προκύψουν.
  Οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν κατά τις ορέξεις τους,μια και είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.
  Ανήκουν όμως κι αυτοί στην εργατική τάξη,κι εκμεταλλεύονται απ' τα καπιταλιστικά κράτη με το χειρότερο τρόπο.
Άρα ο εχθρός είναι κοινός.Τα προβλήματα κοινά.
Το σύστημα γεννά πολέμους,φόβο,άνεργους κι εξαθλιωμένους,ζωή χωρίς αξιοπρέπεια,εκμετάλλευση,φασισμό και ρατσισμό.
  Οι έννοιες Ελευθερία και Αλληλεγγύη ,είναι έννοιες από φύση ενάντιες στο φασισμό...αντιφασιστικές!
Ένα κίνημα λοιπόν που αναπτύσσεται και έχει αυτές ως βασικές αρχές κι αξίες,είναι ξεκάθαρο πως παλεύει να διώξει το μίσος,την εκμετάλλευση και την ξενοφοβία.
  Γι' αυτό υποστηρίζουμε: " καμιά ανοχή στο φασισμό και σε όσους τον υποθάλπουν"