Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Τους τελευταίους μήνες οι διώξεις και οι απολύσεις αγωνιστών εργατών και συνδικαλιστών έχουν ενταθεί. Το πλαίσιο της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, στα ελάχιστα σημεία του που είναι υπέρ των εργαζομένων, καταργείται από  τους εργοδότες και  την κυβέρνηση του μνημονίου.
Αγωνιστές συνδικαλιστές, όπως  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο μετρό Αντώνης Σταματόπουλος και ο Σταύρος Μανίκας συνδικαλιστής από το χώρο της ΕΘΕΛ που αρνήθηκαν να υποταχτούν στις επιλογές της κυβέρνησης και στα ξεπουλήματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στοχοποιούνται από το κράτος και την Διοίκηση.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο μετρό Αντώνης Σταματόπουλος έχει αλλεπάλληλες διώξεις γιατί αρνήθηκε να συναινέσει στην απεργοσπαστική απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομες τις απεργίες που κήρυξε το σωματείο. Η επιλεκτική δίωξη του προέδρου του σωματείου συνοδεύεται και από την πρωτότυπη, αν μη τι άλλο, κατηγορία από τον γνωστό ελεγκτή Δημοσίας Διοίκησης Ρακιτζη ( αυτός που παραμονές απεργιακής κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακάλυψε τα «σκάνδαλα» των γραφειοκρατών) για ευθύνες σε «διαφυγόντα κέρδη» της Αττικό Μετρό.
Η λύσσα όμως των μηχανισμών αυτών δεν χορταίνει με την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τον πρόεδρο του σωματείου. Το παρακράτος ενεργοποιείται προσπαθώντας να τον εκφοβίσει με απειλητικά σημειώματα που αφορούν τον ίδιο ή μέλη της οικογένειά του, σπάσιμο παραθύρων του αυτοκινήτου και τηλεφωνικές απειλές κλπ. Το κράτος και η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους χρησιμοποιεί μεθόδους  Γκοτζαμάνη…
Παράλληλα με αυτή την δίωξη ο Σταύρος Μανίκας από το χώρο της ΕΘΕΛ, αντιμετωπίζει μια σκευωρία με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Διενεργείται ΕΔΕ εναντίον του για συμμετοχή σε διαδήλωση της άκρας αριστεράς και αναρχικών (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) σε ώρα εργασίας. Όσο και αν η σκευωρία αυτή είναι διάτρητη, το θράσος της διεύθυνσης να θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθεί και να ποινικοποιεί την πολιτική δραστηριότητα ενός εργαζόμενου, ακόμα και αν επικαλείται ψευδή γεγονότα, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Τα πολιτικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα τα καταχτήσαμε με αγώνες και δεν υποχωρούμε.
΄
Συνάδελφοι και συναγωνιστές
Κανένας αγωνιστής συνδικαλιστής δεν είναι μόνος του. Καμιά απειλή ενάντια στις οικογένειες τους από το κράτος και το παρακράτος δεν θα πρέπει να μένει αναπάντητη από το κίνημα. Οι τρομοκρατικές αντί-συνδικαλιστικές διώξεις και η νεκρανάσταση των Γκοτζαμάνηδων θα μας βρουν απέναντί τους.

για επικοινωνία : 6977666470

  
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

►  ΓΙΑ ΤΟΝ Α.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ (ΜΕΤΡΟ)
►  ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΝΙΚΑ (ΕΘΕΛ)
►  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ
 Καταγγέλλουμε την επιλεκτική δικαστική δίωξη του συναδέλφου μας Αντώνη Σταματόπουλου προέδρου του Σωματείου Εργαζόμενων στο Μετρό, γιατί αρνήθηκε να συναινέσει με την απεργοσπαστική απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις απεργίες οι οποίες καλέστηκαν από το  σωματείο. Η πρωτότυπη δίωξη εναντίον του για «διαφυγόντα κέρδη» της «Αττικό Μετρό» λόγω της απεργίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Η επιλεκτική δικαστική δίωξη συνοδεύεται με ενεργοποίηση του παρακράτους, με τραμπούκικες τρομοκρατικές μεθόδους, με απειλητικά σημειώματα για τον ίδιο και την οικογένειά του, με σπάσιμο των παραθύρων του αυτοκινήτου του και απειλητικά τηλεφωνήματα.

Ζητάμε να παύση κάθε δίωξη για τον συνάδελφο αγωνιστή Αντώνη Σταματόπουλο.
Προειδοποιούμε τους παρακρατικούς να μην επαναπαύονται με την «αδράνεια» της αστυνομίας και τους ξεκαθαρίζουμε πως το εργατικό κίνημα ξέρει να υπερασπίζεται τους αγωνιστές.


ΨΗΦΙΣΜΑ
Καταγγέλλουμε την διοικητική δίωξη πολιτικού χαρακτήρα, ενάντια στον αγωνιστή εργάτη Σταύρο Μανίκα, από την Διοίκηση της ΕΘΕΛ.
Η διοίκηση της ΕΘΕΛ διενεργεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) εναντίον του συναδέλφου για συμμετοχή σε διαδήλωση της άκρας αριστεράς και αναρχικών (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) σε ώρα εργασίας. Όσο και αν η σκευωρία αυτή είναι διάτρητη, το θράσος της διεύθυνσης να θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθεί και να ποινικοποιεί την πολιτική δραστηριότητα ενός εργαζόμενου, ακόμα και αν επικαλείται ψευδή γεγονότα, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Απαιτούμε να πάψει άμεσα η τρομοκρατική ΕΔΕ.
Τα πολιτικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα τα καταχτήσαμε με αγώνες και δεν τα χαρίζουμε

 
 ΨΗΦΙΣΜΑ
 Καταγγέλλουμε το δικαστικό πραξικόπημα που έγινε τα ξημερώματα 8 Ιουνίου σε βάρος του Συνδικάτου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδας με την αντεργατική, παράνομη και παράτυπη απαγόρευση της απεργίας που είχε ήδη ξεκινήσει. Η πρωτοφανής ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της απεργιακής κινητοποίησης που είχε βασικό αίτημα την περιφρούρηση του νόμιμου ωραρίου των οδηγών τουριστικών λεωφορείων από την αλόγιστη παράταση του χρόνου εργασίας που εξαντλεί τις ανθρώπινες αντοχές, αφορά όλη την κοινωνία καθώς η παράταση του ωραρίου είναι υπεύθυνη για τα ατυχήματα με θύματα επιβάτες (Αλιάκμονας, Μαλιακός κλπ). Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας γιατί η πολιτεία και τα όργανά της όπως η δικαιοσύνη αντί να περιφρουρήσουν τον εργαζόμενο και το επιβατικό κοινό περιφρουρούν για άλλη μια φορά τα κέρδη του εργοδότη.
Σε μια εποχή όπου η ανεργία και η κρίση ρίχνει στην απελπισία χιλιάδες εργαζόμενους είναι εξοργιστικό να παρατείνεται ο χρόνος εργασίας με άμεση συνέπεια την αύξηση των ανέργων και την εξόντωση των εργαζόμενων.

Για επικοινωνία και πληροφορίες:πρόεδρος Συνδικάτου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδας  Β. Κοντός, τηλ. : 6944618895