Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Συλληφθέντες 28ης και 29ης Ιούνη


πηγή: http://antigeitonies.blogspot.com/2011/07/28-29.html#more

Στον «σωρό», όπως πάντα, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές, εκ των οποίων κάποιες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στις 28/6 φαίνεται να έγιναν 16 συλλήψεις και την επομένη 18. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Αναφέρεται πως πρόκειται για «ετερόκλιτο»(sic) και τραυματισμένο κόσμο. Για τους συλληφθέντες της 28/6 ορίστηκε δικάσιμος την Παρασκευή 8/7 και ποσά εγγύησης που φτάνουν τα 3.000 ευρώ, ενώ και οι συλληφθέντες της 29/6 παραπέμφθηκαν στις 1/7 στον ανακριτή και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Εδώ η «δικαιοσύνη» ξέρει να είναι ταχύρυθμη!
70.000 ευρώ εγγύηση…
...πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 11/7 ο Μανώλης Λιόλιος, που συνελήφθη στις 29/6, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Είχε γίνει γνωστό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή και πως θα υποβληθεί αίτηση παράτασης της προθεσμίας καταβολής της εγγύησης, πράξη που συνοδεύεται συνήθως με αίτημα μείωσης του ποσού.
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 8 Ιουλίου.
Ο ίδιος δήλωσε τα εξής:
«… Επειδή από την ηλικία των 19 ετών συμμετέχω ανιδιοτελώς στους κοινωνικούς αγώνες και όχι βέβαια με πρόθεση βιο­πορισμού, αλλά ως στάση ζωής, –από την πρώτη στιγμή της σύλληψής μου δήλωσα ευθαρσώς ότι είμαι αναρχικός– θεωρώντας την συμμετοχή μου ως την ελάχιστη ένδειξη αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας και ευθύνης για έναν αυριανό ανεξούσιο κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης και αλλη­λεγγύης.
»Επειδή τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι ανύπαρκτα, όπως άλ­λωστε φαίνεται και από το εκκαθαριστικό της εφορίας, όπου βέβαια δεν καταγράφονται να βρίσκονται στην κατοχή μου ούτε ακίνητα, ούτε αυτοκίνητο, ούτε καν ένα μοτοποδήλατο.
»Επειδή είναι πρωτοφανές να επιβάλλεται σε έναν αναρχικό διαδη­λωτή που χτυπήθηκε ανηλεώς (με αποτέλεσμα να αποκτήσει εκτός των άλλων μια τρύπα δυόμισι εκατοστών στο πίσω μέρος του κεφα­λιού από δολοφονικό κτύπημα με γκλομπ), όπως εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές, τέτοιο ποσό, αντίστοιχο με ποσά που επιβάλλονται σε κατηγορούμενους για οικονομικά εγκλήματα, στημένους αγώνες ή για το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου (!!!).
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΩ
»Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση.
»Να αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος της εγγυοδο­σίας του πρωτοφανούς, για διαδηλωτή, ποσού των 70.000 ευρώ με εκείνον της εγγυοδοσίας των 1.500 ευρώ, που ανταποκρίνεται στις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες μου».