Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Επίθεση από συμμορία διακινητών και εμπόρων ναρκωτικών στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ενώ σύντροφοι και συντρόφισσες από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων βρισκόμασταν στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων για τη φροντίδα και το πότισμά του και την εβδομαδιαία συνέλευσή μας, δεχθήκαμε αγριότατη επίθεση από συμμορία εμπόρων και διακινητών.

Στην προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε τον ανοιχτό κοινωνικό χαρακτήρα του πάρκου για όλους, βρισκόμαστε σε συνεχή αντιπαράθεση και με τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών που με τις πλάτες των μπάτσων επιχειρούν να μετατρέψουν το πάρκο σε "πιάτσα", καθιστώντας το απρόσιτο για όποιον δεν εμπλέκεται στην μπίζνα των ναρκωτικών.

Αποκορύφωμα αυτής της αθλιότητας είναι η σημερινή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν σύντροφοί μας από μεγάλες πέτρες που στόχευαν στα κεφάλια μας και με ολοφάνερη πρόθεση να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Η επίθεση αποκρούστηκε από την πλευρά μας, παραμείναμε στο χώρο και αυτοί τράπηκαν σε φυγή. Απέναντι στους εμπόρους ναρκωτικών που θέλουν να μετατρέψουν το πάρκο σε τσιφλίκι τους, απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κάθε είδους εξουσία θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους ως χώρους συνάντησης, επικοινωνίας, αντίστασης και αλληλεγγύης.

ΚΑΛΟΥΜΕ για ενημέρωση και για ενίσχυση της προγραμματισμένης φροντίδας του πάρκου την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 19.00 στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/8 η προγραμματισμένη φροντίδα του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων με την παρουσία πολλών αλληλέγγυων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Εκεί ενημερωθήκαμε για την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων.
Σαν ΑΝ.Α.Σ.Α στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι σε αυτή τη προσπάθεια διατήρησης αυτού του ελεύθερου κοινωνικού χώρου.
Καλούμε λοιπόν και εμείς απ' την πλευρά μας, όποιον επιθυμεί να συμβάλλει σε αυτό με την παρουσία του, στα προγραμματισμένα ποτίσματα του Πάρκου κάθε Τετάρτη στις 17:30 και Κυριακή στις 19:00.