Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε κρίση.

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ε.Ε.Σ. ένας Κοινωφελής Οργανισμός με εθνική και διεθνή ανθρωπιστική δράση, σήμερα που η χώρα μας πλήττεται από την οικονομική κρίση, αντί να βρίσκεται παρών και με αυξημένη δράση δίπλα στον έλληνα πολίτη, ο ίδιος αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων τόσο οικονομικών, όσο και διοικητικών.

Επαγγελματίες νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι και όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΕΣ, οι οποίοι φροντίζουν καθημερινά εδώ και πολλές δεκαετίες να προσφέρουν παντός είδους βοήθεια στο συνάνθρωπο, σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι άμεσο πρόβλημα επιβίωσης, παραμένοντας απλήρωτοι για πάνω από τρείς μήνες και μην γνωρίζοντας πότε θα δοθεί μια λύση στα υπάρχοντα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού. Ταυτόχρονα, την άσχημη αυτή οικονομική συγκυρία έρχεται να επιβαρύνει η διοικητική αδράνεια και αναποτελεσματικότητα, η οποία αδυνατεί όχι μόνο να πράξει, αλλά και να ενημερώσει τους υπαλλήλους του Ε.Ε.Σ. και τις οικογένειές τους σχετικά με την λήψη μέτρων, που θα εξασφαλίζουν τόσο  το μέλλον και τη βιωσιμότητα του ΕΕΣ προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας, όσο και την τύχη των ανθρώπων που στηρίζουν με την εργασία τους τον οργανισμό αυτό.
Επιστέγασμα όλης αυτής της δεινής κατάστασης είναι η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για παύση του ετήσιου οικονομικού αντισταθμίσματος (παραχώρηση Νοσοκομείου  Ε.Ε.Σ.- Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας) προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, δηλώνοντας την έλλειψη αναγνώρισης και εκτίμησης του έργου και της ιστορίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την ίδρυσή του έως σήμερα.
Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΕΣ