Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

πηγή:http://antigeitonies.blogspot.com 

Καταγγέλλουμε την ξεκάθαρη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει και να φιμώσει το δίκαιο αγώνα των μαθητών. Τώρα που οι καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τις 500 και πληθαίνουν καθημερινά, που όλο και περισσότερες χιλιάδες μαθητών συναντιόμαστε στο δρόμο για να αντισταθούμε συλλογικά στην πολιτική που μας πετάει έξω από το σχολείο και θέλει να ξεμπερδεύει με τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, ξέρουν ότι είμαστε αποφασισμένοι. Απέναντι στη μαχητικότητα και το δίκιο μας, η κυβέρνηση νιώθει πραγματικό φόβο. Με σαφή κυβερνητική εντολή και εγκύκλιο που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, εισαγγελείς σε όλη τη χώρα θα κάνουν έρευνες σε όλα τα κατειλημμένα σχολεία, τονίζοντας ότι η παρέμβαση της αστυνομίας θεωρείται αυτονόητη. Ξεχύθηκαν, λοιπόν, εισαγγελείς και αστυνομία, με πρόσχημα τις φθορές σε κάποια σχολεία, για να καταστείλουν, να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα.
Θα χρησιμοποιήσουν διάφορες μεθόδους. Ήδη, χτες, στη Λαμία, εισαγγελείς έσπασαν τις καταλήψεις όλων σχολείων. Ήδη πιέζουν τους καθηγητές μας να κάνουν τους καταδότες για να μη μπορούμε να αγωνιστούμε μαζί.
Αυτή η πολιτική που μας πήρε τα βιβλία από το χέρι, που βάζει το μνημόνιο στα σχολεία μας και μας αναγκάζει να πληρώνουμε ακριβά τη δωρεάν παιδεία μας, που ζητάει από τους καθηγητές μας να συμμετέχουν στο φακέλωμα αγωνιζόμενων μαθητών, που θα ασκεί δίωξη στους γονείς μας για “παραμέληση ανηλίκου”, αν συμμετέχουμε στις καταλήψεις μας, μόνο και μόνο για τους τρομοκρατήσει και να τους στρέψει εναντίον του αγώνα μας, δεν έχει κανένα άλλο μέσο πλέον για να “πείσει”, παρά την ωμή καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα και των μέσων πάλης μας. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΤΡΟΪΚΑ. Είναι η πολιτική του συστήματος που μας θέλει υποταγμένους και αλυσοδεμένους στην επίθεση που διεξάγει.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ! Το μαθητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται, δεν ποινικοποιείται! Δε το θέλουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ξέρουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος του λαού και της νεολαίας. Πληττόμαστε από την ίδια πολιτική που χτυπάει τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους γονείς μας. Γι' αυτό και μπορούμε να παλέψουμε σε ένα κοινό αγώνα. Το ξέρουν αυτό και προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να μας διασπάσουν και να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλο. Να αγωνιστούμε μαζί με τους φοιτητές και το λαό, να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα όνειρα μας! Δε μας τρομάζουν. Μας εξοργίζουν. Με καταλήψεις, συνελεύσεις, συζητήσεις, πορείες να οργανώσουμε, να ζωντανέψουμε, να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας και να αντισταθούμε μαζικά και ανυποχώρητα ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

–ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
–ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Μαθητική Αντίσταση