Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

3 ΧΡΟΝΙΑ μετά την καταστροφή του ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ από το Δήμο

Από


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ:

Έκθεση φωτογραφίας από την καταστροφή και την αναδημιουργία του πάρκου

11 π.μ. Φροντίζουμε όλοι μαζί τα δέντρα του πάρκου

2 μ.μ. Συλλογική κουζίνα (φέρνουμε φαγητό και τρώμε όλοι μαζί) και ρεμπέτικη μουσική


Στις 26 Γενάρη 2009 συνεργεία του Δήμου ισοπέδωσαν το πάρκο με σκοπό τη δημιουργία ιδιωτικού πάρκινγκ. Κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι απέτρεψαν την τσιμεντοποίηση, αναδιαμόρφωσαν το πάρκο ξανακάνοντάς το έναν δημόσιο - πράσινο χώρο ανοιχτό σε όλους και εστία κοινωνικού αγώνα.


Σήμερα ο Καμίνης, συνεχίζει το έργο του Κακλαμάνη κόβοντας το νερό στο πάρκο, ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται την καταστροφή και την ερημοποίηση και άλλων δημόσιων ελεύθερων χώρων, προχωρώντας σε αντικοινωνικές ενέργειες -όπως η «εκκαθάριση» πλατειών από διαδηλωτές, άστεγους και μετανάστες- και μεθοδεύει την καταστολή της κατάληψης Villa Amalias και της κατειλημμένης Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η αυτοοργάνωση και η συλλογική κινητοποίηση των αγωνιζόμενων, με δενδροφυτεύσεις, δημιουργία παιδικής χαράς, διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων αντίστασης και αδιάλειπτη φροντίδα του πάρκου όλα αυτά τα χρόνια, απέτρεψαν την ερημοποίηση και την εγκατάλειψή του.

Συνεχίζουμε με τον αγώνα μας να εμποδίζουμε τα σχέδια καταστροφής του πάρκου, υπερασπιζόμαστε τον ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα του, μακριά από κάθε λογική εμπορευματοποίησης, γκετοποίησης και αντικοινωνικής χρήσης του.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα για τη διεκδίκηση όχι μόνο των πράσινων χώρων, αλλά και συνολικά της ζωής μας, απέναντι στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, το ρατσισμό, τη λεηλασία της φύσης και των δημόσιων χώρων.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ / ΠΑΤΗΣΙΩΝ
sakakp@gmail.com, http://sakakp.blogspot.com