Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Άγριος ξυλοδαρμός 18χρονου από αστυνομικούς στην Κρήτη

  Ξημερώματα Κυριακής 01/04/12 αστυνομικοί προσήγαγαν 5 άτομα, από μπαρ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στο πρόσωπο του ενός, αναγνώρισαν άτομο που λίγες ημέρες πριν είχε διαφύγει από αστυνομικό μπλόκο για  έλεγχο της τροχαίας.

  Ο 18χρονος υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και εξαιτίας της σοβαρής του κατάστασης (ζημιά στο πάγκρεας, υπολειτουργία του ενός πνεύμονα, σπασμένα πλευρά, δύο μεγάλα αιματώματα στο συκώτι, χτύπημα στο υπονεφρίδιο) αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Τζάνειο νοσοκομείο.
  Η πλευρά του νεαρού ισχυρίζεται πως η εξέλιξη της υγείας του οφείλεται στον ξυλοδαρμό που υπέστη και γι' αυτό το λόγο κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και κατήγγειλαν το βασανισμό του παιδιού τους στο Αστυνομικό Μέγαρο. Αντίθετα -όπως θα ήταν αναμενόμενο- οι αστυνομικοί απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην εξέλιξη της υγείας του νεαρού και αρνούνται τον ξυλοδαρμό.
  Έχοντας βιώσει το πιο άγριο πρόσωπο της κρατικής κατασταλτικής μηχανής σε συγκεντρώσεις, πορείες, κρατητήρια, μετανάστες και τις προκλητικές ετυμηγορίες των δικαστηρίων (όπως η πρόσφατη απόφαση πως ο τραυματισμός της Αγγελικής Κουτσουμπού οφείλεται σε τροχαίο), θα ήταν αφελές να περιμένει κανείς πως η έρευνα που θα διεξαχθεί θα επιρρίψει τις ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους.
  Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την απόδοση της δικαιοσύνης τους και γι' αυτό συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε.