Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο κλείσιμο του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, 21/09/12






  Η απόφαση για συγκέντρωση-πορεία,η οποία είχε παρθεί από τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη της διοίκησης του Αγία Όλγα την περασμένη Παρασκευή 14/9, ήταν το αποτέλεσμα της θέσης των κατοίκων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην διαπραγματευτούν πλέον, αλλά να απαιτήσουν απ' αυτήν ό,τι δικαιωματικά τους ανήκει, κίνηση που κάλυπτε απόλυτα την ΑΝ.Α.Σ.Α.

  Η προγραμματισμένη συγκέντρωση λοιπόν έξω από το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ πραγματοποιήθηκε μαζεύοντας περισσότερο κόσμο από άλλες φορές, όχι όμως όσο θα έπρεπε, μπροστά στις εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο του νοσοκομείου όπως ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ και το Υπουργείο Υγείας.

  Χαιρετισμό και μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης απηύθυναν συνελεύσεις, κόμματα, σωματεία και σύλλογοι, χωρίς όμως να έχουν κινητοποιήσει τον κόσμο που λογικά τους αναλογούσε.

  Η έκβαση της πορείας έδειξε πως ο κόσμος που παραβρέθηκε δεν ακολούθησε όλους αυτούς τους εκπροσώπους.

  Σημαιάκια κομμάτων και "κινημάτων" δεν πείθουν πλέον κανέναν.

  Η ΑΝ.Α.Σ.Α συμπορεύτηκε με μέλη από συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής -με έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα- θεωρώντας πως ο μόνος δρόμος για να συνεχιστεί και να κερδιθεί ο αγώνας, είναι να παλέψουμε μαζί με την κοινωνία και όχι υπεροπτικά αποκομμένοι από αυτή ή έχοντας πολιτικές σκοπιμότητες.

 Συνεχίζουμε για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο.


Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές

οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.