Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 12/10 στην πλατεία Αμερικής


ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7:30 μ.

  Το τελευταίο διάστημα μια ολιγομελής ομάδα ρατσιστών/φασιστών επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αμερικής να δημιουργήσει ένα καθεστώς φόβου και μισαλλοδοξίας σε βάρος των αφρικανών μεταναστών που ζουν στην περιοχή. Αποκορύφωμα της δράσης τους αποτέλεσε το πογκρόμ που πραγματοποίησαν στις 25 Σεπτέμβρη με τη βοήθεια και προστασία μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, όπου έσπασαν τα γραφεία που στεγάζεται η κοινότητα της Τανζανίας, έσπασαν καταστήματα που ανήκαν σε μετανάστες, επιτέθηκαν και κυνήγησαν μετανάστες που ζουν στη γειτονιά, επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν μετανάστες μαθητές μέσα στο σχολείο τους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που δεκάδες είναι οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες (μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί) μέσα στην πόλη από φασιστικές συμμορίες.

  Η αντιφασιστική κινητοποίηση την επόμενη μέρα από το πογκρόμ, με πορεία στη γειτονιά και συγκέντρωση στην πλ. Αμερικής όπου συμμετείχαν πολλοί περίοικοι, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσε μια πρώτη απάντηση στα σχέδια των εν λόγω φασιστοειδών. Όμως, για να σταματήσει η δράση τους απαιτείται η ευρύτερη και διαρκής κινητοποίηση όλων των αντιφασιστών, αντιρατσιστών κατοίκων της περιοχής που δεν θέλουν να κυριαρχήσει στη γειτονιά μας η ρατσιστική βία διάφορων φασιστικών συμμοριών. Τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι ζούμε στην περιοχή, και τα οποία χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οι ρατσιστικές ομάδες, είναι ίδια με όσα υπάρχουν σε πολλές γειτονιές της αθηναϊκής μητρόπολης. Και οφείλονται βασικά στις ασφυκτικές συνθήκες φτώχειας που προκαλούν οι πολιτικά και οικονομικά ισχυροί με την άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας. Οφείλονται επίσης στις αντικοινωνικές συμπεριφορές ενός κομματιού των πιο φτωχών και εξαθλιωμένων που αντί να στραφούν εναντίον αυτών που καταδικάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη φτώχεια και την ανέχεια, στρέφονται κατά των πιο αδύνατων συντηρώντας ένα καθεστώς κοινωνικού κανιβαλισμού που εξυπηρετεί μόνο το κράτος και τα αφεντικά. Θα ήταν όμως αυταπάτη να ελπίζει κανείς πως τις συνθήκες ζωής μας μπορεί να τις αλλάξει η δράση της αστυνομίας, που ελέγχει τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων, που χτυπάει και βασανίζει διαδηλωτές και αγωνιζόμενους, που με τις επιχειρήσεις σκούπα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Δίας» οδηγεί εκατοντάδες μετανάστες στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ούτε βέβαια μπορεί να τις αλλάξει η δράση ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων που λειτουργούν συμπληρωματικά με τις δυνάμεις καταστολής επιτιθέμενοι σε βάρος των πιο αδύναμων, των πιο φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων.

 Οι ζωές μας μπορούν να αλλάξουν συνολικά, παίρνοντας τις τύχες τους στα χέρια μας! Με την επικοινωνία και τον αλληλοσεβασμό εκεί που ζούμε και κυρίως μέσα από τον αγώνα με αυτοοργανωμένες δομές, με κοινή και αλληλέγγυα δράση ντόπιων και μεταναστών απέναντι στη συνθήκη του κοινωνικού κανιβαλισμού, όπου ο φτωχός στρέφεται εναντίον του φτωχότερου, ενάντια στις μαφίες και τα φαινόμενα αντικοινωνικής εγκληματικότητας όπως η σωματεμπορία και το εμπόριο ναρκωτικών, απέναντι στη βαρβαρότητα των κρατικών και παρακρατικών ταγμάτων εφόδου, απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να δημιουργήσουμε εμείς τους όρους ζωής μας με αξιοπρέπεια και ελευθερία.


ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7:30 μ.μ

Αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές της Κυψέλης και των Πατησίων