Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5.30 μ.μ.

Αντιφασίστες/ίστριες από τις γειτονιές της Κυψέλης, των Πατησίων και της Αχαρνών
KΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Δεκάδες είναι πλέον στην πόλη και όλη τη χώρα οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες (με μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, ληστείες ακόμα και δολοφονίες) από τις αποθρασυμένες φασιστικές συμμορίες που κινούνται με την κάλυψη της αστυνομίας.
Πολύ πρόσφατα, στην περιοχή της Πλ. Αμερικής μια συμμορία ναζιστών μαζί με μερικούς ντόπιους ρατσιστές επιχείρησαν να δημιουργήσουν καθεστώς φόβου και μισαλλοδοξίας σε βάρος των αφρικανών μεταναστών που ζουν στη γειτονιά. Αποκορύφωμα της δράσης τους αποτέλεσε το πογκρόμ που έκαναν την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων, όπου έσπασαν τα γραφεία της τανζανικής κοινότητας και καταστήματα, ενώ επιτέθηκαν σε μετανάστες που ζουν στη γειτονιά και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν μαθητές, παιδιά μεταναστών, μέσα στο σχολείο τους.

Τις αμέσως επόμενες μέρες ακολούθησε σειρά αντιφασιστικών κινητοποιήσεων, με αποκορύφωμα την Παρασκευή 12 Οκτώβρη που πραγματοποιήθηκε στην Πλ. Αμερικής αντιφασιστική συγκέντρωση αγωνιζόμενων κατοίκων κι αλληλέγγυων, εκφράζοντας την αυτοοργανωμένη αντίσταση και την κοινωνική αλληλεγγύη μας απέναντι στο ρατσιστικό πογκρόμ που καλούσαν την ίδια ώρα οι φασίστες στην περιοχή. Μετά τη συγκέντρωση στην Πλ. Αμερικής ακολούθησε μεγάλη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους των γειτονιών μας, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν χίλιοι διαδηλωτές, ντόπιοι και μετανάστες.
Για να τερματιστεί όμως η εγκληματική δράση των φασιστών απαιτείται η ευρύτερη δυνατή και συνεχής κινητοποίηση όλων των αντιφασιστών κατοίκων της περιοχής που δεν θέλουν να κυριαρχήσει στις γειτονιές μας η ρατσιστική βία των ναζιστικών και φασιστικών συμμοριών.

Οι συνθήκες ζωής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όσοι ζούμε στην περιοχή είναι παρόμοια με όσα υπάρχουν σε πολλές γειτονιές της αθηναϊκής μητρόπολης. Και οφείλονται βασικά στις ασφυκτικές κι εξοντωτικές συνθήκες φτώχειας που προκαλούν τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά της χώρας με την άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει πάνω στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας.
Συνθήκες που επιδεινώνονται εξαιτίας και των αντικοινωνικών συμπεριφορών ενός κομματιού των πιο φτωχών και εξαθλιωμένων που αντί να στραφούν εναντίον των αφεντικών που καταδικάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στην ανέχεια, τη δυστυχία και την απελπισία, το βρίσκουν ευκολότερο κι ασφαλέστερο να στρέφονται κατά των πιο αδύναμων, ντόπιων ή μεταναστών, συντηρώντας ένα καθεστώς κοινωνικού κανιβαλισμού που εξυπηρετεί μόνο το κράτος και τα αφεντικά.
Θα ήταν αυταπάτη όμως να πιστεύει κανείς πως αυτές τις ανυπόφορες συνθήκες μπορεί να τις αλλάξει η δράση της αστυνομίας που ουσιαστικά ελέγχει τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων, που χτυπάει και βασανίζει διαδηλωτές, απεργούς και αγωνιζόμενους ανθρώπους, που οδηγεί, με επιχειρήσεις "σκούπας", εκατοντάδες μετανάστες στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ούτε βέβαια θέλει να τις αλλάξει, παρά μόνο προς το απείρως χειρότερο, η εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών που λειτουργούν συμπληρωματικά με τις δυνάμεις καταστολής, επιτιθέμενοι σε βάρος των πιο αδύναμων, των πιο φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων και των αγωνιζόμενων για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Οι ζωές μας μπορούν να αλλάξουν πραγματικά μόνον αν πάρουμε οι ίδιοι τις τύχες μας στα χέρια μας!
Με την επικοινωνία και τον αλληλοσεβασμό εκεί που ζούμε και κυρίως μέσα από τον αγώνα με αυτοοργανωμένες δομές, κοινή και αλληλέγγυα δράση ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη συνθήκη του κοινωνικού κανιβαλισμού όπου ο φτωχός στρέφεται εναντίον του φτωχότερου, ενάντια στις μαφίες και τα φαινόμενα αντικοινωνικής εγκληματικότητας - όπως η σωματεμπορία και το εμπόριο ναρκωτικών -, απέναντι στη βαρβαρότητα των κρατικών και παρακρατικών ταγμάτων εφόδου, απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Να δημιουργήσουμε εμείς τους όρους ζωής μας με ισότητα, αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Δεν πρέπει, τέλος, να ξεχνάμε ότι τα φαινόμενα αντικοινωνικής εγκληματικότητας δεν έχουν εθνικότητα και η ατομική ευθύνη οποιουδήποτε για τις πράξεις του δεν ενοχοποιεί συλλογικά ολόκληρες κοινωνικές ομάδες ανθρώπων, ντόπιων ή μεταναστών. Και δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ντόπιοι και μετανάστες ζούμε και εργαζόμαστε μαζί κι ότι τα παιδιά μας πάνε στα ίδια σχολεία και παίζουν μαζί στις ίδιες παιδικές χαρές. Ότι μοιραζόμαστε τους ίδιους φόβους και τι ίδιες ελπίδες για το αύριο και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Μετά τα ρατσιστικά πογκρόμ στον Αγ. Παντελεήμονα και την πρόσφατη απόπειρα των φασιστών να κάνουν τα ίδια στην Πλ. Αμερικής, μια ναζιστική συμμορία βλαμμένων νοσταλγών του Χίτλερ καλεί σε πογκρόμ κατά των μεταναστών στην Πλ. Κυψέλης. Δεν θα το επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους ξαποστείλουμε εκεί που ανήκουν, στα απόβλητα της κοινωνίας και της ιστορίας. 

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
 
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΩΝ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ   
  
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5.30 μ.μ.

Αντιφασίστες/ίστριες από τις γειτονιές της Κυψέλης, των Πατησίων και της Αχαρνών