Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Κίνηση αντίστασης και ανατροπής Πατησίων


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ Ν'ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
  Μια γιγαντιαία προσπάθεια ξεριζώματος κάθε κατάκτησης και δικαιώματος του λαού βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τρία χρόνια τώρα τ'αρπακτικά των ΗΠΑ και ΕΕ, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις τους επιχειρούν να γυρίσουν την κοινωνία έναν αιώνα πίσω. Θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία και τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους, εξυπηρετώντας τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο, βυθίζοντας το λαό στην πείνα, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, και την εξαθλίωση.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
  Η ραγδαία φτωχοποίηση, η εκτίναξη της ανεργίας, η φοροληστεία και η λεηλασία του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής τους. “Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία” κραυγάζουν τα ανθρωποειδή της εξουσίας μαζί με τα ξεπουλημένα ΜΜΕ. Εννοούν να παραδώσουν το λαό αλυσοδεμένο στις ορέξεις τους, φτηνό και ευέλικτο εργαλείο για ν'αυξήσουν τα κέρδη τους και να ''αντέξουν'' στον μεταξύ τους ανταγωνισμό που μαίνεται.
  Κι επειδή η ''πρόληψη'' δεν αρκεί για να ''πεισθούν'' οι μάζες να σκύψουν το κεφάλι, επιστρατεύονται οι μηχανισμοί καταστολής.Με τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, την κρατική τρομοκρατία, επιχειρούν να σπείρουν τον τρόμο και να ''αποθαρρύνουν'' πολιτικές δυνάμεις, συλλογικότητες και αγωνιστές που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην αντίσταση, τη διεκδίκηση και την ανατροπή της άγριας πολιτικής τους. Αλλά αυτό δεν τους φτάνει. Χρησιμοποιούν και τις φασιστικές τους συμμορίες για να σπείρουν το φόβο και την ανασφάλεια στο φτωχό λαό. Οι δολοφονικές ορδές της Χ.Α. (εκτελεστικό όργανο του συστήματος) χτυπούν και δολοφονούν φτωχούς, κυρίως μετανάστες εργάτες, την ίδια ώρα που στη Βουλή ψηφίζουν όλα τα οικονομικά μέτρα καταστροφής του λαού.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
  Κανένας μόνος του στην κρίση και τις συνέπειες της καπιταλιστικής χρεοκοπίας. Μόνο συλλογικά και μαζικά μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι ντόπιοι και ξένοι ενωμένοι, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να σταθούμε με αξιοπρέπεια. Να μη σκύψουμε το κεφάλι και να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Με κάθε μορφή πάλης που θεωρούμε πρόσφορη να ξεσηκωθούμε. Χωρίς αυταπάτες για εκλογικούς παραδείσους,  κόντρα στη λογική και πρακτική της ανάθεσης και της εξουσιοδότησης. Ο αγώνας μας αυτός πρέπει να είναι ακηδεμόνευτος και να έχει σαφή αντιϊμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό, αντιδιαχειριστικό και αντιφασιστικό προσανατολισμό. Παράλληλα οφείλει να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε αγωνιστή να συνδιαμορφώνει θέσεις και να δρα από κοινού στα μέτωπα πάλης που ανοίγονται.Σ΄ αυτόν τον αγώνα κανένας δεν περισσεύει. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους ξένους εργάτες σε κοινό μέτωπο. Γιατί αλήθεια: Ποιος πετσοκόβει τους μισθούς και τις συντάξεις; Ποιος διαλύει τα νοσοκομεία και τα σχολεία; Ποιος κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα; Ποιος δολοφονεί καθημερινά τις ζωές, το μέλλον και τα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων; Οι ξένοι εργάτες ή το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και το διεφθαρμένο πολιτικό του προσωπικό;
  Στη γειτονιά μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό. Οι διαιρέσεις και οι διαχωρισμοί εξυπηρετούν τους σκοπούς της εξουσίας και των φασιστών για να μας μετατρέψουν σε φοβισμένα ανθρωπάκια κλεισμένα στη μιζέρια μας και στην εξαθλίωση μας, εύκολη λεία για αυτούς. ΕΜΕΙΣ λοιπόν απαντάμε "ΟΧΙ". Ο μόνος δρόμος που πρέπει να χαράξουμε είναι ο ΑΓΩΝΑΣ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΚΟΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
  Βρεθήκαμε μαζί στην προσπάθεια που κάναμε επί 1,5 χρόνο για να μη κλείσουν Νοσοκομεία στην περιοχή μας ( με αιχμή το 7ο ΙΚΑ στην Καυταντζόγλου). Συνεχίζουμε να παλεύουμε από κοινού στα κρίσιμα ζητήματα που ανοίγει η επίθεση των δυνάμεων του συστήματος και η ανάγκη απάντησης από τους κατοίκους, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες, τη νεολαία.
  Απευθύνουμε κάλεσμα πλαισίωσης της κίνησής μας σε όλους, όσοι κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης και θέλουν να παλέψουμε από κοινού στη βάση του πιο πάνω minimum πλαισίου.Η κίνηση μας είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να παλέψει.Να έρθει να συζητήσουμε και ν' αποφασίσουμε κοινές δράσεις στη γειτονιά μας, σπάζοντας τον απομονωτισμό, παίρνοντας τις τύχες στα χέρια μας, ενάντια σε όσους καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον μας.
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ