Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αθώος ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης ! Βγήκε η Απόφαση


  Μόλις μας πληροφόρησε ο κ. Παύλος Μαουσίδης, δικηγόρος του Στέφανου Γκουλιώνη, δασκάλου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ότι ο αγωνιστής συνάδελφος αθωώθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

  Ο Στέφανος Γκουλιώνης είχε παραπεμφθεί από τον Διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Είχε τεθεί δε αναγκαστική αργία με βάση τον 4093/2012, από τον πρώην υφυπουργό Παιδειας.

  Το «έγκλημα» του συναδέλφου ήταν η συμμετοχή του στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. εις βάρος των εργαζομένων.

  Aπό τα στοιχεία που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ακροαματικής διαδικασίας δεν προκύπτει ότι προέβη στο αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, οπότε και δεν τεκμαίρεται ουδεμία παραβατική ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

  Βάσει της σημερινής απόφασης, θα επιστραφεί στον Στέφανο Γκουλιώνη, αναδρομικά, το ποσό του μισθού του που είχε παρακρατηθεί, καθώς το διάστημα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα του καταβαλλόταν το 75ο/ο του μισθού του, όπως ορίζει η νομοθεσία.
e-Πύλη Εκπαίδευσης