Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Το Σάββατο 28/12 οι Blues Revenge live στη ΛΕ.Φ.ΚΑ

Ανδρέας Γκομόζιας,Τάσος Δρίτσος,Χρήστος Ανδριανός & special guest Γιώργος Κοντραφούρης
  Το να παίζεις blues επί 20 και πλέον χρόνια στην Ελλάδα, καταφέρνοντας να επιβιώνεις μέσα σε ένα τέτοιο χώρο, ασφαλώς θέλει γερά κότσια. Άλλωστε και το ίδιο το blues πέρασε από χίλια κύματα για ν’ αντέξει στο χρόνο. O φόβος και ο τρόμος στη φωνή του Robert Johnson, όπως και το ηλεκτρικό blues του Muddy Waters επηρέασαν πολλούς μουσικούς σε όλο τον πλανήτη που καταπιάστηκαν με το είδος.

  Τέτοια είναι και η περίπτωση του ΑΝΔΡΕΑ ΓΚΟΜΟΖΙΑ, για πολλούς, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μπλούζ κιθαρίστες.

  Παίζει κιθάρα από το 1980 με συμμετοχή στους 'Blues Family'. Το 1993 ιδρύει τούς 'Drifting Around'. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η εκπληκτική αυτοδίδαχτη και επικοινωνιακή τεχνική του καθώς και οι αμέτρητες live εμφανίσεις του. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς Έλληνες μουσικούς και έχει ανοίξει τις συναυλίες μεγάλων ξένων καλλιτεχνών όπως των: Peter Green, Snowy White, Mick Taylor, John Mayall, Nine Below Zero, Nazareth, Paul Lamp, and Eric Sardina.

  Το καλοκαίρι του 2008, μαζί με τον ΤΑΣΟ ΔΡΙΤΣΟ στο μπάσο και τον ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟ στα τύμπανα, δυο μουσικούς που προέρχονται από τον χώρο της Jazz, δημιουργούν τους BLUES REVENGE, ένα σχήμα, όπου στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των blues, εμπλουτίζοντας όμως αυτή την τόσο σημαντική μουσική φόρμα με στοιχεία και από άλλες μουσικές, όπως jazz, soul, και Rock.

  Οι BLUES REVENGE, ένα από τα πιο δραστήρια και σημαντικά group της blues μουσικής σκηνής, κινείται από το Ηλεκτρικό blues του Chicago ως το Jump blues της Δυτικής Ακτής και από το Rock Blues της Βρετανίας ως το Jazz blues της Νέας Υόρκης, παίζοντας κλασικά κομμάτια των Robert Johnson, Muddy Waters, Freddie King, BB King, Howlin' Wolf, Buddy Guy, Albert King, Peter Green, Eric Clapton, Cream ... και πολλών άλλων.

BLUES REVENGE:
Αντρέας Γκομόζιας (Kιθάρα, Τραγούδι),
Τάσος Δρίτσος (Μπάσο),
Χρήστος Ανδριανός (Drums)

Είσοδος Ελεύθερη