Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ  Στις 20 και 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Δρακόπουλου και στο πάρκο Φιξ στα Πατήσια το 2ο αντιφασιστικό φεστιβάλ από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό στην Πατησίων. Το διήμερο περιλάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους όπως ανταλλακτικό/χαριστικό παζάρι, συλλογική κουζίνα, κουκλοθέατρο και παιδικό εργαστήρι με εικαστικές κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις και συναυλία. Πραγματοποιήθηκε επίσης ανοιχτή συζήτηση με θέμα τους αυτοοργανωμένους αγώνες ενάντια στην εξαθλίωση, την κρατική τρομοκρατία και τις φασιστικές – ναζιστικές συμμορίες στο σήμερα, στην οποία προσκλήθηκαν και συμμετείχαν σύντροφοι/ισσες από το στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα, όπου τον Ιούνη του 2008 είχαν εισβάλει παρακρατικοί τραμπούκοι της χρυσής αυγής τραυματίζοντας δύο συντρόφους με μαχαίρια, ενώ πρόσφατα, τα ξημερώματα της 9ης Ιούνη 2015, φασίστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του στεκιού. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν επίσης αγωνιστές από άλλες αντιφασιστικές συλλογικότητες. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ υπήρχε στο χώρο έκθεση φωτογραφικού αντιφασιστικού χρονογραφήματος ενώ πραγματοποιήθηκε και συλλογή φαρμάκων.

  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις θεατρικές ομάδες που πραγματοποίησαν τις δύο παραστάσεις, τις μπάντες που συμμετείχαν στη συναυλία, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που εμψύχωσαν τις παιδικές εκδηλώσεις καθώς και όλους όσοι στήριξαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους.

  Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για γειτονιές αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης, καθιστώντας σαφές ότι φασίστες δε χωράνε στις γειτονιές μας. Για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας!

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, ΑΝ.Α.Σ.Α., Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων/Αχαρνών, Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Γαλατσίου