Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Προβολή ταινίας:“Η Νύχτα τ’ Αγι’ Αντώνη [Μακρόνησος Β11]”


Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ προβάλλει τη νέα ταινία του Θανάση Σκρουμπέλου «Η Νύχτα τ’ Αγι’ Αντώνη [Μακρόνησος Β11]» μια ταινία για τρία πρόσωπα, αφιερωμένη στον Δημήτρη Τατάκη.

Στην προβολή, που θα γίνει στην στο χώρο μας (Λιοσίων 216 στον 1ο όροφο), την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 8.00′ μμ, θα παραστεί και θα συζητήσει μαζί μας ο σκηνοθέτης της ταινίας Θ.Σκρουμπέλος και ο ηθοποιός Θ.Προκοπίου..

<<…σε ανάμνηση της σφαγής στο Πρώτο Τάγμα της Μακρονήσου πριν 70 χρόνια [29/2 – 1/3/1948]. Η ανακοίνωση των αρχών τότε μιλούσε για 17 «μόνο» νεκρούς. Μαρτυρίες κρατουμένων όμως που επιβεβαιώθηκαν και από τον πλοίαρχο Μίμη Βονταμίτη που με το καΐκι του μετέφερε τις σωρούς στο νησί του Σαν Τζώρτζη, οι νεκροί ήσαν πάνω από τριακόσιοι. Κανείς δεν δικάστηκε ή λογοδότησε για αυτήν την μαζική δολοφονία αόπλων κρατουμένων με το πρόσχημα της εξέγερσης [οι άοπλοι και ανήμποροι κρατούμενοι ενάντια στους πάνοπλους Αλφαμίτες και στα πολυβόλα της ακταιωρού του Μπαϊρακτάρη].

Τα δε αρχεία της Β11/ΓΕΣ έχουν εξαφανισθεί σα να μην υπήρξε ποτέ η Μακρόνησος.

Η ταινία αφιερώνεται στον ηρωικό πλοίαρχο κρατούμενο Δημήτρη Τατάκη, που τον δολοφόνησαν οι βασανιστές του, μετά από βασανιστήρια μηνών [33 ημέρες το μαρτύριο της ορθοστασίας κάτω από τον ήλιο]…>>