Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση από τους Δ.Μ και Ε.Λ. για τη σύλληψη μας, τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια στην αντιφασιστική-αντικρατική πορεία στο Γαλάτσι την 1η Νοέμβρη

 


Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 συμμετείχαμε στην αντιφασιστική αντικρατική πορεία στο Γαλάτσι στον Άγιο Ανδρέα. Έπειτα από ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, η προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία στο Νέο Ηράκλειο είχε απαγορευτεί με πρόσχημα ότι «…επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή….», βάσει του νέου χουντικού νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Μετά από την κατάληψη της πλατείας του Νέου Ηρακλείου από τις κατασταλτικές δυνάμεις η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας όπου ακολούθησε ένας ακόμα αποκλεισμός αναγκάζοντας τους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν την πορεία στο Γαλάτσι.


Η πορεία αυτή, με τη συμμετοχή περίπου 50 αναρχικών και αντιφασιστών, φωνάζοντας αντικρατικά και αντιφασιστικά συνθήματα κινήθηκε στην περιοχή του Α. Ανδρέα και ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση πάνω στην πλατεία χωρίς την εμφανή παρουσία της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εμφανίστηκαν ισχυρές δυνάμεις από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ και άρχισαν να περικυκλώνουν ασφυκτικά τους συγκεντρωμένους εγκλωβίζοντάς μας στον πεζόδρομο «Πανδοσίας» , όπου τη συγκεκριμένη μέρα (Κυριακή απόγευμα) στις καφετέριες του πεζόδρομου βρίσκονταν αρκετοί θαμώνες ανάμεσά τους και οικογένειες με παιδιά . Σε εκείνο ακριβώς το σημείο και χωρίς να αφήνουν καμιά διέξοδο όρμησαν κατά πάνω μας ξυλοκοπώντας αδιακρίτως με μανία και μένος, σαρώνοντας όποιον και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και αδιαφορώντας εντελώς όχι μόνο για τη δική μας σωματική ακεραιότητα αλλά και των εγκλωβισμένων μαζί μας θαμώνων!


Η απρόκλητη, αναίτια και κυρίως δολοφονική αυτή επίθεση εκδηλώθηκε με τη μεγαλύτερη σφοδρότητα και ωμή βία στους πρώτους 7 συλληφθέντες/-είσες ανάμεσα στους οποίους είμαστε και εμείς. Συγκεκριμένα, τα ΜΑΤ μας χτυπούσαν ασταμάτητα με τις ασπίδες και κυρίως τα γκλοπ ώσπου, μέχρι και ο τελευταίος από μας να βρεθεί τραυματισμένος στο έδαφος πάνω στα συντρίμμια από γυαλιά και σίδερα των τραπεζιών της καφετέριας και ό,τι είχαν πάνω τους. Ο κύριος στόχος των ένστολων δολοφόνων ήταν τα κεφάλια μας χωρίς βέβαια να εξαιρούνται και τα υπόλοιπα μέλη μας! Το αποτέλεσμα: κεφάλια ανοιχτά με ακατάσχετη αιμορραγία, το δικό μου(Ε.Λ.) και άλλων δύο που χρειάστηκαν ράμματα, σπασμένα κόκκαλα και μώλωπες σε όλο το σώμα. Σε αυτή την κατάσταση, και όντας περικυκλωμένοι από τους ίδιους τους δράστες της επίθεσης σε βάρος μας – μην τυχόν και τους φύγουμε- χρειαζόταν, με κόστος μπουνιές και κλωτσιές σε εμένα (Δ.Μ.) και άλλους , να φωνάζουμε για την παροχή στοιχειωδών πρώτων βοηθειών και την ειδοποίηση του ΕΚΑΒ από τους παρευρισκόμενους καθώς αυτά ήταν απολύτως απαραίτητα.


Μετά από αρκετή ώρα και χωρίς η κατάσταση να έχει αλλάξει, ξεκινάει η μεταφορά μας από τη μια πλευρά του πεζόδρομου, Πανδοσίας και Τράλλεων, στην άλλη, Πανδοσίας και Φωκά, λέγοντάς μας ότι εκεί περίμενε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες , κάτι που δεν ίσχυε εφόσον το ασθενοφόρο και οι τραυματιοφορείς άργησαν πολύ με ευθύνη της αστυνομίας. Για τη μεταφορά μας έβαλαν χειροπέδες σε όσους δεν είχαν αιμορραγία. Συγκεκριμένα, σε εμένα(Δ.Μ.) εκδικητικά φρόντισαν να σφίξουν μέχρι τέλους τις χειροπέδες και σαν να μην έφτανε αυτό καθ’ όλη την μεταφορά μου τραβούσαν με όλη τους τη δύναμη μια πάνω και μια κάτω και έστριβαν τις χειροπέδες λέγοντάς μου «μουνόπανο θα σε γαμήσουμε», «πιτσιρίκο σου τα κάνουμε αυτά για να μάθεις να μη φωνάζεις», «Τι έγινε τώρα δεν μπορείς να βοηθήσεις τη συντρόφισσά σου;» κ.ά. Φτάνοντας στην οδό Φωκά, εκδικητικά και πάλι, απομονώνομαι και κρατούμαι χώρια από τους υπόλοιπους 6 συντρόφους και μου γίνεται σωματική έρευνα χωρίς να σταματάει η λεκτική βία. Το αποτέλεσμα του παραπάνω βασανιστηρίου ήταν σοβαρή κάκωση στον αριστερό μου καρπό και τον τραυματισμό του κερκιδικού νεύρου.


Σχετικά με την περίθαλψη των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αυτή έγινε αρχικά με την διαρκή παρουσία πολλών ασφαλιτών μέσα στα επείγοντα και στα ιατρεία αλλά κυρίως, στη συνέχεια και ενώ περνούσε η ώρα, υπό τη διαρκή πίεσή τους τόσο στους γιατρούς με συνεχείς ερωτήσεις, όσο και στους ίδιους τους ασθενείς -σε εμένα (Ε.Λ.) έρχονταν κάθε λίγο, πριν καν μάθω τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου και με ρωτούσαν αν τελείωσα, πιάνοντας έπειτα πότε τον ένα γιατρό και πότε τον άλλο κάνοντας την ίδια ερώτηση και ψάχνοντας τέλος οι ίδιοι πάνω στον πάγκο για τις εξετάσεις μου για να με πάρουν στη ΓΑΔΑ. Υπό αυτό το κράτος συνεπώς, η περίθαλψή μου περιορίστηκε μόνο στη συρραφή του τραύματος στο κεφάλι μου ενώ κατά τα άλλα έμεινε ελλιπής.


Στη ΓΑΔΑ, μετά από ατελείωτες ώρες, στις 5 το πρωί, μας απαγγέλλεται το μακρύ και ευφάνταστο κατηγορητήριο το οποίο τοποθετείται κάπου μεταξύ μαύρης κωμωδίας και κακής επιστημονικής φαντασίας και που προφανέστατα στήθηκε προκειμένου να στηριχθεί και να δικαιολογηθεί η κατασταλτική κτηνωδία που είχε προηγηθεί στο Γαλάτσι. Η συντριπτική πλειοψηφία των ολότελα ψευδών κατηγοριών που μας αποδίδονται αντανακλά ουσιαστικά όλα αυτά στα οποία προέβησαν οι ίδιες οι κατασταλτικές δυνάμεις το απόγευμα της Κυριακής 1 Νοεμβρίου όπως αυτές που αφορούν βία και σωματική βλάβη καθώς επίσης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας όπου τα τραπέζια και οι καρέκλες της καφετέριας διαλύθηκαν από τα ίδια τα ΜΑΤ κατά την επίθεσή τους πάνω μας. Όσον αφορά δε, τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών να επισημάνουμε τα εξής. Πρώτον, ενώ η κινητοποίηση έγινε με τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ως μομφή προς τους διαδηλωτές: «Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους…» – μια φράση που προκαλεί απορία στη δεδομένη συνθήκη πανδημίας (και μάλλον έχει ξεμείνει ως η συνήθης κατηγορία εναντίον αναρχικών και αντιεξουσιαστών στις διαδηλώσεις από την προ πανδημίας περίοδο).Δεύτερον, οι συλληφθέντες, σοβαρά τραυματίες(πλην μίας που παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία) και μη, μεταφερθήκαμε και μείναμε για ευτυχώς μικρό χρονικό διάστημα στη ΓΑΔΑ όπου οι συνθήκες υγιεινής και οι μάσκες είναι σχεδόν άγνωστες λέξεις. Επίσης, οι τραυματίες που χρειάστηκαν παυσίπονα έπρεπε να τα πάρουν από τη χούφτα του αστυνομικού που έλεγε «δεν έχω κορονοϊό, μην ανησυχείς …» και «είναι το τελευταίο χάπι δεν υπάρχει άλλο, άμα θες πάρ’το» ενώ το προηγούμενο βράδυ, η μεταφορά μας με τις κλούβες στη ΓΑΔΑ επιχειρήθηκε να γίνει χωρίς χρήση μασκών και μόνο μετά από δικιά μας επιμονή μας δόθηκαν.


Είναι φανερό πως για το κράτος, προκειμένου να κατοχυρωθεί ως ο μόνος εγγυητής της ομαλότητας και ιδιαίτερα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και τη “ νίκη της Δημοκρατίας” επί του φασισμού, δεν αρκούσε η απαγόρευση στο Ν. Ηράκλειο αρχικά και στη Ν. Ιωνία στη συνέχεια με την κατάληψη των σημείων συγκέντρωσης από τις δυνάμεις καταστολής αλλά έπρεπε πάση θυσία να κατασταλεί η αντιφασιστική και αντικρατική κινητοποίησή μας οπουδήποτε κι αν γινόταν. Για αυτό πλέον στο Γαλάτσι η καταστολή πήρε το χαρακτήρα εκδικητικής- τιμωρητικής και σαρωτικής επιδρομής των σωμάτων ασφαλείας πάνω στους αγωνιστές. Να αναφέρουμε εδώ ότι ενώ στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφεται πως «Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν…» στην πραγματικότητα , δεν προηγήθηκε της επίθεσης καμιά προειδοποίηση και το μόνο που έγινε επανειλημμένα και επίμονα ήταν η ωμή βία πάνω μας.


Εμείς, ως αναρχικοί αγωνιστές, συμμετείχαμε στην αντιφασιστική- αντικρατική κινητοποίηση αντιλαμβανόμενοι πως ο μόνος που μπορεί να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει είναι ο κόσμος του αγώνα στο δρόμο και όχι το κράτος στις δικαστικές αίθουσες. Επιλέξαμε και επιλέγουμε να υπερασπιζόμαστε την παρουσία μας στους δρόμους κρατώντας, κάτω από όλες τις συνθήκες, ζωντανό τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, το κράτος και το κεφάλαιο. Η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή, οι ξυλοδαρμοί και οι βασανισμοί αγωνιστών/-ριών από τους ένστολους δολοφόνους δεν μπορούν να ανακόψουν τον διαρκή και ανειρήνευτο αγώνα για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ


Ο ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ


ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ!


Οι συλληφθέντες Δ.Μ. και Ε.Λ.


5 Νοεμβρίου 2020http://stekiantipnoia.squathost.com