Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην κλείσουν το 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ στη Καυταντζόγλου  

  Επίθεση σε όλα τα μέτωπα έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και τρόικα μειώνοντας μισθούς και  συντάξεις, αυξάνοντας φόρους, ισοπεδώνοντας εργασιακές σχέσεις, καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγώντας τα λαϊκά στρώματα στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Η υγεία και η παιδεία μπαίνουν στο στόχαστρο. Προσπαθούν να απαλλαγούν από το κόστος και να το ρίξουν στις πλάτες μας λέγοντας θρασύτατα πως έτσι δήθεν καλυτερεύουν την υγεία και φτιάχνουν την παιδεία. Σε μια γειτονιά όπως είναι η δική μας καταργούν ( όπως το  61ο στη Γκράβα ) ή συγχωνεύουν (π.χ. 47ο Γυμνάσιο) σχολεία  και νοσοκομεία σε μια περίοδο που κανένας μας δεν μπορεί να «καταθέσει» τις ανύπαρκτες οικονομίες του σε ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικά νοσοκομεία.
Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ εντάσσονται πλέον στο ΕΣΥ όπου μεταφέρεται το σύνολο του προσωπικού τους,  με χειροτέρευση των εργασιακών τους σχέσεων και των αποδοχών τους. Για τους ασφαλισμένους αυτό σημαίνει κατάργηση της δωρεάν υγείας  με την καθιέρωση αντίτιμου και την χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Για την περιοχή μας έχει αποφασιστεί η συγχώνευση του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ με το Αγία Όλγα της Ν.Ιωνίας. Αν κρίνουμε από τις δηλωμένες προθέσεις της κυβέρνησης για τα μικρά νοσοκομεία  και την απαξίωση  του συγκεκριμένου, αυτό οδηγείται σε κλείσιμο.
Μαζί με το Γ. Ν. Πατησίων και τη Παμμακάριστο (τα οποία επίσης προβλέπεται να συγχωνευθούν, παρ’ όλο που δεν ανακοινώνεται συγκεκριμένα για να προλάβουν μεγαλύτερες αντιδράσεις) καλύπτουν τους δήμους  Γαλατσίου, Χαλκηδόνας, Ν. Φιλαδέλφειας, Αγ. Αναργύρων και το δήμο Αθηναίων, κυρίως τις περιοχές Πατήσια και Κυψέλη, δηλαδή μια ζώνη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων που θα βρεθούν με λιγότερες νοσοκομειακές κλίνες και πολύ πιθανά με καθόλου.
 Η πρώτη λαϊκή συνέλευση που έγινε το Σαββάτο 19/3 έδειξε ότι οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής έχουμε και τη θέληση και τη δυνατότητα να τους σταματήσουμε. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά έκανε αίσθηση και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, αποφασιστικά και μαχητικά. Στη προσπάθειά μας αυτή καλούμε όλους να συμμετέχουν.
Επειδή η περίθαλψη κοστίζει ακριβά και οδηγεί σε οικονομική καταστροφή αν δεν είναι δωρεάν,επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και η περίθαλψη δικαίωμα κάθε κατοίκου της χώρας μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το κλείσιμο νοσοκομείων ή την μείωση κλινών και υπηρεσιών.
Επειδή δεν «τα φάγαμε μαζί» όπως και δεν θα νοσηλευτούμε μαζί στις ίδιες ιδιωτικές κλινικές  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ

Την ΕΠΙΤΡΟΠΗ απαρτίζουν:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 7ΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ
 ΑΝ.Α.Σ.Α (Αναγέννηση Ανθρωπίνων Σχέσεων & Αξιών)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κ.ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Τηλ. Επικοινωνίας:
6938166026, 6936493066, 6944467528