Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Να μην εκδοθεί στη Γερμανία η Τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal

Παρασκευή 16/9 στον Άρειο Πάγο στις 9.30π.μ-1.00μ.μ
Η GULAFERIT UNSAL ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ.

ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
Στις 9 Αυγούστου 2011 το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης πήρε την απόφαση για την έκδοση της GULAFERIT UNSAL στην Γερμανία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η GULAFERIT UNSALΕίναι συνδικαλίστρια. Είναι γνωστή για τον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα της στην Τουρκία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN στην Άγκυρα ( Συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων) του οποίου ήταν και πρόεδρος. Εργάστηκε από το 1992 στο Δημαρχείο της Άγκυρας ως πολεοδόμος. Για πολλά χρόνια μετείχε στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων. Ως αποτέλεσμα, φυλακίστηκε μαζί με το σύζυγό της από το Σεπτέμβριο του 1995 μέχρι τον Γενάρη του 1997. Το 1996, στη φυλακή της Άγκυρας, συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Μετά την αποφυλάκιση της συμμετείχε και πάλι στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 πήγε στην Γερμανία και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Στις 22 Μαρτίου του 2001 απέσυρε την αίτησή της και γύρισε στην Τουρκία όπου και συνέχισε τον αγώνα της. Ο σύζυγος της φυλακίστηκε από το 2000 έως το 2008 ενώ οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή τον Δεκέμβριο του 2010. Ήταν δημοσιογράφος. Μετά τη φυλάκιση του συζύγου της, οι πιέσεις εις βάρος της GULAFERIT UNSAL αυξήθηκαν και για αυτό αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Συνελήφθηκε στις 7 Ιουλίου του 2011 στην Θεσσαλονίκη. Στο αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε ότι η Γερμανία έχει εκδώσει ένταλμα συλλήψεως εις βάρος της.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ GULAFERIT UNSAL
Με βάση το ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, η GULAFERIT UNSAL κατηγορείται για πωλήσεις περιοδικών, πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες για φυλακισμένους κτλ..

Κάθε δημοκρατική δράση μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με αυτό το ένταλμα . Και μόνο αυτά τα στοιχεία αρκούν για να εκδοθεί ένας αγωνιστής στην Γερμανία. Η απόφαση για αυτή την έκδοση αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση εναντίων όλων των αγωνιστών που παλεύουν για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Καμία πράξη από αυτές που αναφέρονται στο ένταλμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έγκλημα.

Το ένταλμα σύλληψης είναι εξολοκλήρου ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο δίκαιο.

Η Gulaferit Unsal έφυγε από την Γερμανία το Μάρτιο του 2001. Αυτό αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα. Από τότε δεν έχει παεί ποτέ στην Γερμανία.

Στο πρώτο ένταλμα σύλληψης οι γερμανικές αρχές δηλώνουν πως το χρονικό διάστημα τέλεσης των πράξεων της εκτείνεται από τις 30-08-2002 έως τα τέλη του 2003. Όταν ο εισαγγελέας του εφετείου Θεσσαλονίκης ρώτησε γιατί το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από 8 χρόνια, οι γερμανικές αρχές, ως απάντηση, άλλαξαν μόνο τις ημερομηνίες. Στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης λοιπόν, η τέλεση των «παράνομων» πράξεών της ξεκινά από τα τέλη του 2003 και τελειώνει στις 08 Ιουλίου του 2011. Η Gulaferit Unsal όμως, στις 7 Ιουλίου του 2011 ήταν κρατούμενη στο αστυνομικό τμήμα στην Θεσσαλονίκη. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρα επιπολαιότητα από τη μεριά τους.

Στο ένταλμα σύλληψης οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ότι «υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για την Gulaferit Unsal!!!» αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τους ισχυρισμούς τους.

Ισχυρίζονται πως είναι μέλος της οργάνωσης DHKP-C. Στην Γερμανία όμως δεν πραγματοποιείται καμία δράση στο όνομα αυτής της οργάνωσης. Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται ύστερα από την άδεια των αρμοδίων αρχών. Τα συνδικάτα, οι επιτροπές κτλ. πραγματοποιούν όλες τις δράσεις. Η διανομή του περιοδικού ΠΟΡΕΙΑ (yuruyus) στην Τουρκία και στην Ευρώπη είναι νόμιμη. Στην Γερμανία έχει και γραφεία. Αν οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν ότι έγιναν παράνομες πράξεις, τότε γιατί δεν έκαναν κάτι τότε και έβγαλαν μετά από τόσα χρόνια- στις 09/02/2011- ένταλμα σύλληψης; Η Γερμανία δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτούς τους ισχυρισμούς με τίποτα.

Η Gulaferit Unsal έχει τούρκικη υπηκοότητα. Με την Γερμανία δεν έχει καμία σχέση. Αυτό που την συνέδεε ήταν η αίτηση ασύλου την οποία και ακύρωσε πριν από 10 χρόνια. Όταν ήταν στην Γερμανία δεν είχε κανενα πρόβλημα με τις Γερμανικές αρχές.

Την τελική απόφαση θα την πάρει ο Άρειος Πάγος.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ GULAFERIT UNSAL ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Τζαβέλα 3 - 10681 Αθήνα
Τηλ: 210-3848330 e-mail: epitropi_allileggis@yahoo.com