Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·         Μια άγρια επίθεση ενάντια στο λαό βρίσκεται σε εξέλιξη. Κυβέρνηση και Τρόικα επιχειρούν με βίαιο τρόπο να οδηγήσουν τις λαϊκές μάζες στη πείνα, στη φτώχεια, στη μαζική ανεργία, και την εξαθλίωση. Κάθε μέρα προωθούνται και νέα βάρβαρα μέτρα. Την ίδια στιγμή που αφαιρούν τα πάντα από το λαό, παρέχουν τα πάντα στο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
·         Τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε αυτά και οι ασθενείς που απευθύνονται σε αυτά βρίσκονται στο στόχαστρο. Από τα 130 περίπου νοσοκομεία της χώρας οι Τροϊκανοί απαιτούν να μείνουν περίπου 80(!!!).
Το κράτος πετάει από πάνω του την υποχρέωση να παρέχει περίθαλψη και μετακυλύει το κόστος στις πλάτες του λαού. Τι να πρωτοπληρώσουν άραγε οι εργαζόμενοι; Τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, τις ανατιμήσεις στα προϊόντα;
·         Στην περιοχή μας βάλθηκαν να διαλύσουν το 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Καυταντζόγλου, την Παμμακάριστο, το Νοσοκομείο στα Άνω Πατήσια. Τρία νοσοκομεία που εξυπηρετούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ήδη αποψίλωσαν το 7ο ΙΚΑ από γιατρούς (κυρίως παθολόγους αλλά και άλλους) και το ΕΚΑΒ δεν πηγαίνει περιστατικά όταν αυτό εφημερεύει. Η λεγόμενη συγχώνευση είναι μια μεγάλη απάτη που θέλει να κρύψει αυτό που πραγματικά επιχειρούν. Να κλείσουν κρεβάτια, να μειώσουν υποδομές και προσωπικό σε βάρος των ασθενών.
·          Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να εφαρμόσουν τα μακάβρια σχέδιά τους. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ για να μην κλείσει – συγχωνευθεί κανένα νοσοκομείο για να παραμείνουν ανοικτά και προσβάσιμα σε κάθε κάτοικο τα νοσοκομεία της περιοχής μας και γενικότερα όλα τα νοσοκομεία. ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ.
·         Η Επιτροπή μας καλεί κάθε κάτοικο, εργαζόμενο, άνεργο, μετανάστη να μετέχει ενεργά στον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Να πάρουμε οι ίδιοι την τύχη των νοσοκομείων στα χέρια μας και να τους σταματήσουμε. Έχουμε την δύναμη να το πετύχουμε.
ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
το Σάββατο 1η Οκτώβρη, στις 12 στο πάρκο ΦΙΞ
(Πατησίων και Καυταντζόγλου)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ