Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πορεία στο Γαλάτσι Παρασκευή 14/6
  Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι η αντιφασιστική πορεία ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, φασισμό και ρατσισμό την οποία καλούσε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων, ένας συντονισμός οριζόντιων συλλογικοτήτων, συνελεύσεων γειτονιάς, στεκιών, καταλήψεων, πολιτικών ομάδων, με ταξικό προσανατολισμό και αντιθεσμικό χαρακτήρα (Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, ΑΝ.Α.Σ.Α., Κίνηση Αντίστασης και Ανατροπής Πατησίων).

  Στην πορεία συμμετείχαν επίσης το Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων-Αχαρνών, η Ελευθεριακή συλλογικότητα Αναζωπύρωση, η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Γαλατσίου, η Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, το Στέκι Αντίπνοια, η Κόκκινη Γραμμή, σύντροφοι από άλλες συλλογικότητες ,  ανένταχτοι αγωνιστές, όπως επίσης σημαντική ήταν η παρουσία των κατοίκων της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί μετανάστες.

  Η διαδρομή της πορείας κάλυψε τόσο τους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου όσο και τις γειτονιές. Ξεκινώντας από τη συμβολή των οδών  Βεΐκου & Γαλατσίου πέρασε από την Πρωτοπαπαδάκη, την Ελευθερίου Βενιζέλου, τη Χρήστου Λαδά, την Τραλλέων, την Κουντουργιώτου, τη Χριστιανουπόλεως, την Παπαφλέσσα, την Ιωάννου Φωκά, την Ωρωπού,  για να καταλήξει στην πλατεία Αγωνιστών Εργατών (Αγ. Ανδρέα).
  Η περιφρούρηση της πορείας, ζήτημα ζωτικής σημασίας, ήταν επιτυχής και συντονισμένη.

  Η προετοιμασία της πορείας από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό στην Πατησίων, οι παρεμβάσεις στις γειτονιές και η προπαγάνδιση, συνέβαλαν, ώστε η συμμετοχή να ξεπεράσει ίσως και τις προσδοκίες, καθώς ήταν μία πορεία  με τοπικό χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε εν μέσω Ιουνίου.

  Τα 700 περίπου άτομα που συμμετείχαν έδιναν συνεχώς τον δυναμικό τους παλμό, εισπράττοντας τη θετική ανταπόκριση του κόσμου, νέων και ηλικιωμένων, που ανταποκρίνονταν με χειροκροτήματα, χαμόγελα και υψωμένες γροθιές από τα μπαλκόνια.


ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ