Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

και όλα 'γίναν μαύρα




  Το επίπεδο πολιτισμού και προσφοράς της ΕΡΤ -παρά το γεγονός πως εδώ και χρόνια εσκεμμένα υποβαθμίζεται-απέχει παρασάγγας από εκείνο των ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.
   H ΕΡΤ ήταν αυτή που στήριξε:
 - τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους.
 - τη συμφωνική μουσική, διατηρώντας τα μουσικά σύνολα
 -ντοκιμαντέρ και αφιερώματα στο βιβλίο και σε όλες τις μορφές τέχνης καθώς διέθετε και διαθέτει ανεκτίμητα ιστορικά και μουσικά αρχεία και η λίστα δεν τελειώνει.

  Ωστόσο η ΕΡΤ ποτέ δεν αποτέλεσε ένα ελεύθερο μέσο. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις πάντοτε την χρησιμοποιούσαν για προπαγάνδα και εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και είναι οι ίδιες τώρα κυβερνήσεις που την κλείνουν, κατόπιν διαταγών των ξένων συμφερόντων και καπιταλιστικών δυνάμεων.
  Όπως κλείνουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία, όπως θέλουν να επιβάλλουν σε όλα την οδό της ιδιωτικοποίησης, έτσι κλείνουν και την ΕΡΤ  ανοίγοντας τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

  Η ΕΡΤ αυτές τις μέρες της κατάληψης της από τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες αλληλέγγυους μετουσιώθηκε σε ένα ελεύθερο μέσο έκφρασης το οποίο θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερο χωρίς κανείς να το καπηλεύεται.

  Η συμπαράσταση του κόσμου σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι αμέριστη, η δράση και η αντίδραση συνεχής όπως και η πολυπληθής παρουσία και υποστήριξη στις εγκαταστάσεις της Αγ. Παρασκευής.

  Δε λείπουν όμως και αυτοί που με τις γνωστές πρακτικές τους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κινητοποίηση του κόσμου για τα κομματικά τους οφέλη. Η ψευτοαριστερά, σε όλες τις κοινοβουλευτικές της εκδοχές, δηλώνοντας συμπαράσταση στους απολυμένους της ΕΡΤ αποσιωπά και απενοχοποιεί τον εαυτό της για τις απολύσεις και τις καθυστερήσεις μισθών σε δικούς της εργαζομένους, ενώ κάποιοι πιο "επαναστάτες" τρέχουν να στηθούν μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα, μέσα στον πυρετό της αυτοπροβολής και της ψηφοθηρίας.

  Όλα αυτά απέχουν πολύ από τις συλλογικές διαδικασίες που θα έπρεπε να διαμορφώνονται ώστε το κίνημα να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί.

όχι στις απολύσεις των εργαζομένων
όχι στις ιδιωτικοποιήσεις